Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο προπονητής ιστιοπλοΐας

Με την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ολοκληρώθηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε, πρόταση, η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα.

Νωρίτερα, την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στον προπονητή ιστιοπλοΐας πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ. Αντίθετα, πρότεινε να μην αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου. Ως προς την ειλικρινή μετάνοια ο εισαγγελέας τόνισε ότι η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.