Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πολιτικός καύσωνας και στο βάθος εκλογές

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είθισται να πέφτουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, όμως φέτος το «πολιτικό θερμόμετρο» βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο». Ο λόγος είναι το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται –ανεπισήμως– σε προεκλογική περίοδο, με την προοπτική να στηθούν κάλπες για πρόωρες εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο να φέρεται εξαιρετικά πιθανή: μια προοπτική που δεν διαψεύδει πλέον ούτε το Μαξίμου.

Στο παραπάνω πλαίσιο, τα κόμματα ήδη βρίσκονται σε προεκλογικούς ρυθμούς και προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Παράλληλα, ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, όπως άλλωστε συνηθίζεται στο διάστημα λίγο πριν από την προσφυγή στις κάλπες.

Κινήσεις πανικού από το Μαξίμου

Βεβαίως, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που επιλέγει να κινηθεί πολιτικά η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, καθώς καταφεύγουν σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς και σε άθλιες επιθέσεις κατά του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για κινήσεις που προδίδουν τον κυβερνητικό πανικό και την επίγνωση της δεινής κατάστασης που βρίσκεται το Μαξίμου, έχοντας αποτύχει να διαχειριστεί με επιτυχία όλα τα σημαντικά ζητήματα (από την πανδημία έως την ακρίβεια) και δοκιμάζοντας σκληρά τους πολίτες της χώρας.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος (αν και ο ίδιος κατήγγειλε όξυνση του πολιτικού κλίματος) δεν δίστασε να μιλήσει με ιδιαίτερα υψηλό τόνο και να κάνει λόγο για «βούρκο» και «τραμπισμό αλά γκρέκα», χρεώνοντας στoν Αλέξη Τσίπρα «πολιτική ευτέλεια» και «εξαχρείωση».

ΣΥΡΙΖΑ: Το πάρτι έφτασε στο τέλος του

Άμεση και οργισμένη ήρθε η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αφού υπενθύμισε τη στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων (από τις Πρέσπες μέχρι την ελευθερία του Τύπου), υπογράμμισε με νόημα πως «ο κ. Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως το πάρτι έφτασε στο τέλος του. Και τώρα στο τέλος θα γίνει πιο επικίνδυνος από ποτέ».

Σημειώνεται ότι με αφορμή το γεγονός ότι έγιναν γνωστές οι δηλώσεις πόθεν έσχες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα μεγάλα χρέη και δάνεια που βαρύνουν τόσο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, όσο και τη Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε πως μια κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι «ευάλωτη» και «δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους.

Τα μηνύματα της αντιπολίτευσης

Την ίδια στιγμή, κορυφαίοι κομματικοί αξιωματούχοι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στέλνουν το μήνυμα πως υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. κάνουν προεκλογική εκστρατεία αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός επιπλήττει για το προεκλογικό κλίμα την αντιπολίτευση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζου, που επισήμανε ότι η κυβέρνηση «έχει αποτύχει» και ότι «κατά τη γνώμη μας, εκλογές πρέπει να γίνουν γιατί η χώρα οδεύει ολοταχώς προς συνθήκες αστάθειας».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, με αφορμή τις ευρωπαϊκές συνόδους, αναφέρει ότι «Μητσοτάκης και Τσίπρας, ο πρώτος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ κι ο δεύτερος στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, δηλώνουν τη στήριξή τους στην επικίνδυνη στρατηγική της ευρωατλαντικής διεύρυνσης και των κυρώσεων προς τη Ρωσία, που ρίχνουν κι άλλο “λάδι στη φωτιά” των ανταγωνισμών και του πολέμου, με θύματα τους λαούς» και σημειώνει: «Αυτή τη συμφωνία τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τις ανούσιες “κοκορομαχίες” τους για τις εκλογές, καλώντας ουσιαστικά το λαό να μείνει με “σταυρωμένα χέρια” μέχρι τις εκλογές, περιμένοντας τον επόμενο “σωτήρα” που θα συνεχίζει τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.