Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φτώχεια: Μέχρι το 2024 θα υποφέρουν οι Έλληνες – Το εξήγγειλε ο Σταικούρας

Κανονικά και με μεγάλες ταχύτητες  «τρέχει» η ακρίβεια σε ενέργεια, τρόφιμα και καύσιμα την ώρα που τα νοικοκυριά αγκομαχούν για να φέρουν βόλτα. Σε αυτό το περιβάλλον έρχονται να προστεθούν οι νεότερες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που περιγράφουν πως ο εφιάλτης της ακρίβειας δεν πρόκειται να ανακοπεί αλλά αντιθέτως θα συνεχιστεί, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του 2023. «Οι δυσκολίες οι οποίες συμπυκνώνονται στη λέξη ακρίβεια μέσω ενός υψηλού πληθωρισμού θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση το 2022 και θα επεκταθούν με χαμηλότερη ένταση το 2023 για να ομαλοποιηθούν το τέλος του 2023 αρχές του 2024», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το μπαράζ ανατιμήσεων που πλήττει με αυξανόμενη ένταση τα νοικοκυριά από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει φέρει ήδη αυξήσεις στα νοικοκυριά που ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και το 40% σε ορισμένα βασικά είδη και τρόφιμα.

Μείωση κατανάλωσης στα καύσιμα

Την ώρα που η μείωση στην διεθνή τιμή του πετρελαίου συνεχίζεται φθάνοντας ακόμα και τα 107 δολάρια το βαρέλι η τιμή στην αντλια της αμόλυβδης παραμένει ψηλά με αποτέλεσμα να πέφτει συνεχώς η κατανάλωση.

Η μείωση της κατανάλωσης στα καύσιμα αποτυπώθηκε και στα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 5μηνο Ιανουαρίου Μαίου καθώς τα κρατικά έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης συρρικνώθηκαν κατά 137 εκατομμύρια ευρώ.

«Ελπίζουμε να συνεχιστεί το ράλι μείωσης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου για να ακολουθήσει η τιμή στην αντλία και να βοηθηθεί ο καταναλωτής», τόνισε ο αντιπρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

Με ΦΠΑ 6% θα συνεχίσουν να πωλούνται μάσκες και αντισηπτικά μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου οικονομικών.

Εκτινάχθηκαν οι τιμές σε βρεφικό γάλα και πάνες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, μεγάλη είναι η αύξηση που καταγράφεται στις τιμές που αφορούν βασικά προϊόντα της καθημερινότητας για ένα νέο ζευγάρι, όπως για παράδειγμα οι πάνες και το βρεφικό γάλα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράσουν 400 γραμμάρια βρεφικού γάλακτος για 8,8 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του ’22 πρέπει να δώσουν 10 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.