Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φόβος , ακρίβεια, δυσπιστία : Το τρίπτυχο της δυστυχίας του Έλληνα

Ανησυχία και φόβο συνεχίζει να προκαλεί στους πολίτες η ακρίβεια και ιδιαίτερα οι αυξημένες τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, ενώ δυσπιστία υπάρχει για την αποτελεσματικότητα των τελευταίων μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δημοσκόπησης της εταιρίας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με την Πόπη Τσαπανίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική φαίνεται ότι είναι η επίπτωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τη Νέα Δημοκρατία.

Ανησυχία για την ακρίβεια

Αναφορικά με τα ζητήματα της ακρίβειας, το 42% των ερωτηθέντων σημειώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει αρκετά την κατανάλωση βασικών αγαθών, ενώ το 17% απαντά ότι την έχει περιορίσει «πολύ». Το 29% λέει «λίγο» και μόλις 11% απαντά ότι δεν έχει περιορίσει καθόλου την κατανάλωση βασικών αγαθών.

Το 35% εκτιμά, επίσης, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα βοηθούν «λίγο», το 31% λέει «καθόλου» και 19% πιστεύει ότι βοηθούν «αρκετά».

Eντονη είναι και η δυσπιστία αναφορικά με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση σχετικά με τα οικονομικά περιθώρια για μείωση τους ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Το 68% όσων απαντούν στη δημοσκόπηση λέει ότι υπάρχουν και μόλις 11% εκτιμά ότι πράγματι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

Η ακρίβεια, πάντως, είναι ένα από τα θέματα που θα κρίνουν την ψήφο των πολιτών καθώς στη σχετική ερώτηση το 27% λέει ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο τι θα ψηφίσει, 35% μεγάλο, ενώ 16% απαντά μικρό και 15% πολύ μικρό.

Ανοδος της ΝΔ για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει άνοδο, για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες. Αποτέλεσμα η διαφορά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στις  8.5 μονάδες, ενώ τρίτο παραμένει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας μικρή απώλεια από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Τέλος, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό  31,1% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco και την αξιωματική αντιπολίτευση άνοδο 0,1%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη Ελληνική Λύση με 4,6%. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει και το ΜέΡΑ25 καθώς καταγράφει ποσοστό 3,5%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.