Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η αντίδραση της Τεχεράνης στην ακύρωση της απόφασης κατάσχεσης του ιρανικού τάνκερ στην Κάρυστο

«Κόκκινη γραμμή την προστασία των δικαιωμάτων του ιρανικού λαού»

Αναφερόμενη στην ακύρωση της απόφασης κατάσχεσης του φορτίου πετρελαίου του (ρωσικού) υπό ιρανική σημαία τάνκερ Lana στην Κάρυστο από το Ελληνικό Εφετείο, η ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα δήλωσε ότι το θέμα θα παραμείνει στην ατζέντα των εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της απόφασης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Εφετείο Χαλκίδας ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση για κατάσχεση του πετρελαίου που ανήκει στο Ιράν και όλη η ποσότητα που είχε μεταφορτωθεί σε άλλα πλοία για λογαριασμό των ΗΠΑ, που έδωσαν και την αρχική εντολή στις ελληνικές Αρχές, θα επιστραφεί στο Lana (σ.σ. πρώην Pegas).

Η πρεσβεία του Ιράν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της μέσω του Πρέσβη Αχμάντ Ναντέρι:

«Το θέμα παραμένει στην ατζέντα των εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για να εξασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της απόφασης. Η προστασία των δικαιωμάτων του ιρανικού λαού είναι η κόκκινη γραμμή μας».

Προ 24ωρου, ο Ιρανός Πρέσβης επισκέφθηκε το πλοίο Lana στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού της Καρύστου και συναντήθηκε με τον καπετάνιο για να εξετάσει το τελευταίες εξελίξεις.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.