Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Voucher ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ξεκινά το πρόγραμμα απόσυρσης -και αντικατάστασης- ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο είχε παρουσιαστεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις ημέρες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στην πλατφόρμα του προγράμματος.

 

Κατά τις ίδιες πηγές, η πλατφόρμα για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών θα ανοίξει τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και αίτηση θα μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα, τι επιδότηση θα δίνει το πρόγραμμα

 

Παρότι δεν έχει παρουσιαστεί ο αναλυτικός οδηγός του προγράμματος, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 300.000 ίσως και 300.000 δικαιούχους. Προτεραιότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα έχουν:

  • πολίτες με χαμηλά εισοδήματα
  • πολύτεκνοι
  • μονογονεϊκές οικογένειες
  • Άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ)

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έχει δηλώσει ότι το ποσοστό της επιδότησης θα ξεκινά από το 35% και θα φτάνει το 50%. Η μέση επιδότηση θα κυμανθεί στα 300 ευρώ, ενώ στόχος είναι τα νοικοκυριά των δικαιούχων να κάνουν εξοικονόμηση έως 30% στην κατανάλωση ενέργειας.

 

 

 

Ποιες συσκευές αφορά

 

Οι συσκευές που θα μπορεί να αποσύρει και να αντικαταστήσει όποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • κλιματιστικά
  • ψυγεία (και ψυγειοκαταψύκτες)
  • καταψύκτες

 

Σε κάθε αίτηση θα μπορούν να περιλαμβάνονται έως τρεις συσκευές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συσκευή να είναι λειτουργική.

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσυρσης, ο δικαιούχος θα λαμβάνει ένα εκπτωτικό voucher (π.χ. ένα κουπόνι -40%) με το οποίο θα μπορεί να προβαίνει στην αγορά της νέας ηλεκτρικής συσκευής.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.