Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το Αμερικανικό Κογκρέσο λέει ότι υπάρχουν εξωγήινοι – Μετά από 50 χρόνια στοιχεία για τα UFO

Την πρώτη του δημόσια ακρόαση για τα Αταυτοποίητα Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ ή UFO) ή «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP) μετά από 50 χρόνια πραγματοποίησε  το Αμερικανικό Κογκρέσο, αναθερμαίνοντας αναπόφευκτα μία αγαπημένη συζήτηση επιστημονικής φαντασίας δεκαετιών περί της ύπαρξης εξωγήινων, από την οποία δε λείπουν και θεωρίες συνωμοσίας που μπορούν να γεμίσουν σελίδες τόμων.

Ωστόσο, για να αποφευχθεί η εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων από τους πιο ενθουσιώδεις οι αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για μια διαδικασία επιβεβαίωσης ύπαρξης εξωγήινης ζωής και στην πραγματικότητα τα καταγεγραμμένα φαινόμενα είναι πιο περίπλοκα.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Πεντάγωνο έχει αναλάβει τη δέσμευση να εξακριβώσει την προέλευση αυτών των ιπτάμενων αντικειμένων.

Πιο ειδικά, δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν σήμερα στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 11 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης, τον περασμένο Ιούνιο, στην οποία αναφέρονται περισσότερες από 140 περιπτώσεις UAP που αναφέρθηκαν από πιλότους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας μετά το 2004.

«Ξέρουμε ότι οι στρατιωτικοί μας είδαν άγνωστης ταυτότητας φαινόμενα και επειδή τα UAP συνιστούν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων (…) έχουμε δεσμευτεί σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουμε την προέλευσή τους», είπε ο Ρόναλντ Μόλτρι, ένας εκ των αξιωματικών, ο οποίος επιβλέπει μια νέα ομάδα, υπαγόμενη στον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, για τον τομέα των πληροφοριών ασφάλειας.

Επιπλέον, οι ερευνητές που συνέταξαν την έκθεση του περασμένου Ιουνίου επικεντρώθηκαν κυρίως στους πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ασφάλεια των πτήσεων και όχι τόσο στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η σημερινή ακρόαση στο Κογκρέσο περιελάμβανε ωστόσο κάποια από τα βίντεο που είχε δώσει παλαιότερα στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο, όπου απεικονίζονται μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και κάνουν ελιγμούς που ξεπερνούν τις δυνατότητες των σύγχρονων αεροσκαφών. Τα αντικείμενα αυτά δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ορατό προωθητικό σύστημα ή χώρους ελέγχου της πτήσης.

Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Αντρέ Κάρσον, στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του είπε ότι είναι σημαντικό το Πεντάγωνο να αφήσει πίσω του το ταμπού της αναφοράς τέτοιων άγνωστων φαινομένων. Λόγω αυτού οι πιλότοι αποθαρρύνονταν πολλές φορές στο παρελθόν από το αναφέρουν τα UAP, ώστε να αναλυθούν από τους ειδικούς.

«Τα UAP είναι ανεξήγητα, αυτό ισχύει. Όμως είναι πραγματικά», τόνισε ο Κάρσον.

Οι αναλυτές του υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών που κατέρτησαν την έκθεση δεν εξήγησαν την προέλευση παρά μόνο μίας από τις 144 καταγραφές UAP, την οποία απέδωσαν σε ένα μεγάλο, φουσκωτό μπαλόνι. Αν και δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, η περσινή έκθεση σημείωνε ότι οι θεάσεις αυτές προφανώς δεν εξηγούνται από μια και μοναδική αιτία. Θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα και αναλύσεις για να καθοριστεί εάν πρόκειται για κάποιο «εξωτικό» αεροπορικό σύστημα που ανέπτυξε κρυφά η αμερικανική κυβέρνηση ή κάποια εμπορική εταιρεία ή κάποια κρυφή τεχνολική καινοτομία της Κίνας ή της Ρωσίας.

Την τελευταία φορά που οι αμερικανικές αρχές ασχολήθηκαν δημόσια με το θέμα των UFO ήταν το 1969, όταν έθεσαν τέλος στο ερευνητικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας με την κωδική ονομασία Project Blue Book, Στα 17 χρόνια ύπαρξής του, το πρόγραμμα συνέθεσε έναν φάκελο 12.618 καταγεγραμμένων UFO, οι 701 εκ των οποίων αφορούσαν αντικείμενα τα οποία επισήμως παρέμειναν «αγνώστου ταυτότητας». Αργότερα ωστόσο η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι δεν βρήκε ενδείξεις κάποιας απειλής για την εθνική ασφάλεια ή αποδείξεις για εξωγήινα σκάφη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.