Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στην Πάτρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στην πλατεία Παντοκράτορος με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, κορυφώνονται οι δράσεις προς τιμήν του Ν. Μπελογιάννη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Εντείνονται οι προετοιμασίες της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ενόψει της μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης της Κυριακή 8 Μάη στην πλατεία Παντοκράτορος της Πάτρας, όπου και με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα (11πμ), θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης, αφιερωμένης στο Νίκο Μπελογιάννη, που έζησε μέρος της ζωής του στην Πάτρα και αγωνίστηκε μαζί με το λαό της, ενώ θα προηγηθούν πλούσιες εκδηλώσεις στην πόλη στην “Αγορά Αργύρη” (Αγίου Ανδρέα 112), όπου θα υπάρχει και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της “Σύγχρονης Εποχής”. Συγκεκριμένα:

Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή 6 Μάη θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού υλικού από τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη (ανοιχτή καθημερινά 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ).

Την Πέμπτη 5 Μάη, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του 12σέλιδου αφιερώματος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα στην Πάτρα. Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.

Την Παρασκευή 6 Μάη, στις 7 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.