Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σούπερ Μάρκετ: Δεν υπάρχει πάτος στις ανατιμήσεις

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έως σήμερα κάνουν δυσβάσταχτη την καθημερινότητα για χιλιάδες νοικοκυριά, καθώς οι αυξήσεις αγγίζουν το 30%. Κι έπεται συνέχεια, καθώς οι αυξήσεις στα καύσιμα φέρνουν αυξήσεις στις μεταφορές και νέες ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ τον Ιούνιο. Ενδεικτικά, το αλεύρι την 1η Μαρτίου 2022 είχε τιμή 1,28 ευρώ, ενώ σήμερα έχει φθάσει το 1,62, δηλαδή έχει πάρει αύξηση 26,56%.

Στο ίδιο διάστημα,

  • το γάλα έχει αυξηθεί 7,25%,
  • το γιαούρτι 6,25%,
  • το ψωμί του τοστ 5,66%,
  • η φέτα 7,85%,
  • τα μακαρόνια 23,81%
  • και τα χαρτιά υγείας…. 23,81%

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», στο Open Tv, ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, Αριστοτέλης Κάντας εξέφρασε την αγανάκτησή του, λέγοντας ότι το κρέας στα σούπερ μάρκετ από 6-7 ευρώ έχει φθάσει να πωλείται 12 και 13 ευρώ.

«Το κράτος δεν βοηθάει. Είναι απόν. Φωνάζουμε “μειώστε λίγο το ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής”, δεν το μειώνουν», τόνισε.

Ερχονται νέες αυξήσεις μέσα στον Ιούνιο

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ, μέσα στον Ιούνιο έρχονται νέες αυξήσεις. Μιλώντας στην εκπομπή ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γ. Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε: «Τα χρήματα που έχει ένας συνταξιούχος τελειώνουν στα είδη πρώτης ανάγκης και στα ενεργειακά. Όσο τα καύσιμα είναι στα 2,5 ευρώ, είναι σίγουρο ότι τον Ιούνιο θα έχουμε ακόμα ακριβότερες τιμές».

«Ακριβαίνουν τα καύσιμα σημαίνει ακριβαίνουν οι μεταφορές», τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε ότι πριν η οικονομία φθάσει σε αδιέξοδο πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και σε μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.