Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νέες ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα – Πόσο πάει το μαλλί σε 52 περιοχές της χώρας

Νέες ανατιμήσεις εμφανίζονται στις αντλίες των υγρών καυσίμων με αποτέλεσμα νοικοκυριά, αγρότες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να τα… βγάλουν πέρα. Ήδη η αμόλυβδη διατίθεται σε τιμή που ξεπερνά τα 2 ευρώ ανά λίτρο. Τα στοιχεία συγκλίνουν πως οι αυξήσεις στη βενζίνη ήρθαν για να μείνουν αφού δεν φαίνεται κάποια αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Το αντίθετο μάλιστα. Η Τετάρτη  ήταν ένα μικρό δείγμα για το τι πρέπει να περιμένουμε, καθώς μετά τις ανακοινώσεις για την επέκταση των οικονομικών κυρώσεων και στο ρωσικό πετρέλαιο, η τιμή του «μαύρου» χρυσού «πέταξε» πάνω από τα 110 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 4,9% μέσα σε λίγες ώρες.

 

Σύμφωνα με τα μακροοικονομικά μοντέλα της Trading Economics, η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να φτάσει στα 113 δολάρια στο τέλος του τριμήνου, ενώ σε ορίζοντα 12 μηνών οι αναλυτές «βλέπουν» την τιμή του να πιάνει τα 124- 125 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που η κυβέρνηση και οι καταναλωτές αγκομαχούν για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε Πανελλαδικά τα 2,11 ευρώ, ενώ αν ανατρέξει κανείς στα επιμέρους στοιχεία ανά περιοχή, θα διαπιστώσει ότι η τιμές στα νησιά έχουν πάρει «φωτιά» λίγο πριν μπει το καλοκαίρι και με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει. Η υψηλότερη τιμή- που φτάνει στα 2,55 ευρώ ανά λίτρο!- καταγράφεται στην Πάτμο, ενώ η Μήλος ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Αναλυτικά ο πίνακας:

 

Πίνακες - 52 περιοχων
Πίνακες – 52 περιοχων

 

Πίνακες - 52 περιοχων
Πίνακες – 52 περιοχων

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.