Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μεγάλη διαδικτυακή απάτη στο «μικροσκόπιο» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η μεγάλη διαδικτυακή απάτη με τη μορφή πυραμίδας, βρίσκεται πια στο «μικροσκόπιο» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για την πλατφόρμα που ζητούσε από χρήστες πληρωμή σε κρυπτονόμισμα και να ξεκινήσουν να κάνουν «Μου αρέσει» (likes) σε βίντεο στο YouTube, στο Facebook και στο TikTok, με αντάλλαγμα τον πολλαπλασιασμό των χρημάτων τους. Χαρακτηριστικά, προγραμματιστής, ο οποίος αν και ήξερε ότι πρόκειται για πυραμίδα, πλήρωσε 22.000 ευρώ στην εταιρεία ποντάροντας στο εύκολο και γρήγορο κέρδος.

«Ξεκινάω και παίρνω το μεγαλύτερο πακέτο εγγραφής. Ήτανε 3.150 ευρώ και έπαιρνες πίσω 4.140 τον μήνα, ή 138 ευρώ την ημέρα, έκανες απόσβεση σε 22 μέρες. Αν έγραφες και άλλα άτομα έπαιρνες άλλα 450 ευρώ και ούτω καθεξής», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Διβραμίδης. Ο προγραμματιστής έχασε τελικά 4.000 ευρώ από τα συνολικά 22.000 ευρώ που είχε δώσει. Και αυτό διότι η πλατφόρμα έκλεισε αιφνιδίως στις 18 Μαΐου, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να χάσουν τα χρήματά τους.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην πυραμίδα υπολογίζονται σε 13.000, εκ των οποίων εκτιμάται ότι οι 10.000 έχασαν τα χρήματά τους. Οι Αρχές υπολογίζουν πως ο μέσος όρος των χρημάτων που έχασε ο κάθε χρήστης ανέρχεται στα 500 ευρώ, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίζει πλέον δικογραφία και αναζητά τους «εγκεφάλους» της απάτης.

 

Σημειώνεται, πάντως, πως ο σέρβερ της εταιρείας βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, ωστόσο, δεν αποκλείεται να διαπιστωθεί εμπλοκή Ελλήνων στην υπόθεση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.