Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κίνα προς ΗΠΑ για Ταϊβάν: «Στους φίλους δίνουμε καλό κρασί – Τα τσακάλια τα πυροβολούμε»!

Πρωτοφανής ανακοίνωση από το κινεζικό ΥΠΕΞ με αφορμή τις δηλώσεις Μπάιντεν

O εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την Ταϊβάν ότι θα πληρώσουν «αφόρητο τίμημα» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προτείνω στις ΗΠΑ να ακούσουν ένα παλιό, πολύ γνωστό κινέζικο τραγούδι με τους παρακάτω στίχους:

«Για τους φίλους μας, έχουμε καλό κρασί. Για τσακάλια ή λύκους καλωσορίζουμε με καραμπίνες».

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παίζουν ένα παιχνίδι λέξεων γύρω από την αρχή της μίας Κίνας (σ.σ. Το Πεκίνο θεωρεί την Ταιβάν, Κίνα). Αλλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στην αμερικανική πλευρά ότι δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο, ακόμη και εντός των ΗΠΑ, που θα μπορούσε να σώσει τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν» από την ήττα», συνέχισε.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών είπε επίσης: «Η αυστηρή προειδοποίησή μας προς τις ΗΠΑ: Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο, η Ταϊβάν είναι μέρος της επικράτειας της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κίνα».

Ουδέποτε στο παρελθόν η Κίνα είχε προχωρήσει σε τόσο απειλητικές για τις ΗΠΑ δηλώσεις που σημαίνει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες προετοιμάζεται για αυτό το ενδεχόμενο και βλέπει ταυτόχρονα ότι παρά το γεγονός ότι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χρησιμοποιούν περίπου 40 χώρες εναντίον της Ρωσίας δεν κατάφεραν να την ανακόψουν, απεναντίας οι Ρώσοι προελαύνουν στην Ουκρανία και εν τέλει η ρωσική οικονομία ενδυναμώνεται αντί να αποδυναμώνεται.

Σημειώνεται ότι ο Τ.Μπάιντεν πριν μερικές ημέρες δήλωσε από το Τόκιο ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν στρατιωτικά την Ταϊβάν, αν το Πεκίνο εισβάλει στο νησί.

«Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε αναλάβει», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα επέμβουν στρατιωτικά κατά μιας κινεζικής απόπειρας κατάληψης δια της βίας αυτού του εδάφους.

«Συμφωνήσαμε με την πολιτική της μίας Κίνας, το υπογράψαμε (…) αλλά η ιδέα ότι (η Ταϊβάν) θα μπορούσε να καταληφθεί δια της βίας απλώς δεν είναι αρμόζουσα», πρόσθεσε.

Οι Κινέζοι «φλερτάρουν ήδη με τον κίνδυνο αυτή την στιγμή πετώντας τόσο κοντά (στην Ταϊβάν) και με όλους τους ελιγμούς που επιχειρούν», σημείωσε.

Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ «θα παρακολουθούν τις πρόσφατες δραστηριότητες του κινεζικού Ναυτικού, όπως και τις κινήσεις που σχετίζονται με κοινές ασκήσεις της Κίνας και της Ρωσίας», δήλωσε με τη σειρά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα καταλάβει, ότι Ρωσία και Κίνα μαζί έχουν πολλαπλάσια ισχύ από ολόκληρο το ΝΑΤΟ είτε με όρους πυρηνικών όπλων είτε με όρους συμβατικών δυνάμεων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.