Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η … κακή συνήθεια των πολιτών να τρώνε! – Ποιοι επιλέγουν τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας

Η … κακή συνήθεια του ανθρώπου να καταναλώνει τροφή για να επιβιώσει έχει μπει στο στόχαστρο καθώς εδώ τα λεφτά είναι πολλά.

Το τι ακριβώς θα βάλει στο τραπέζι του ένα νοικοκυριό είναι πλέον ζήτημα των τραστ τροφίμων που εκμεταλλεύονται και την παραμικρή … κουτσουκέλα της διεθνούς οικονομία για να βάλουν στα υπερ – κέρδη τους κι άλλα χρήματα.

Έτσι με τις αυξήσεις σήμερα στο μοσχαράκι, για παράδειγμα, πού ξεπερνά τα 13 ευρώ ανά κιλό, και στο κοτόπουλο που από 2,7 το κιλό πέταξε στα 5 ευρώ, αυτοί οι κάποιοι, που στην ουσία έχουν ονοματεπώνυμο, αποφασίζουν στα ίσια το τι ακριβώς θα φάει ο κάθε πολίτης.

Το διαιτολόγιο των συμπολιτών μας έχει αφεθεί στο έλεός του και μάλιστα με κυβερνητικές αποφάσεις που καθορίζουν την ελεύθερη πορεία προς τα πάνω, των τιμών.

Σύμφωνα με το e-katanalotis, ενώ η μέση τιμή πώλησης της χοιρινής μπριζόλας εισαγωγής από τα σουπερμάρκετ ήταν 4,94 ευρώ το κιλό, στις 27/4 έφτασε στα 5,46 ευρώ το κιλό, αύξηση πάνω από 10,5%, . Οι παραπάνω τιμές δεν είναι παρά μια μικρή πρόγευση της νέας έντασης της πληθωριστικής καταιγίδας, καθώς, σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, οι νέοι τιμοκατάλογοι των προμηθευτών στα σουπερμάρκετ περιλαμβάνουν διψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις σε βασικά είδη, οι οποίες περνάνε σταδιακά στα ράφια (π.χ. αυγά ως 15%, όσπρια, ρύζι 15%-20%, παγωτά 35%-40%, αναψυκτικά 12%-15%, τροφές για κατοικίδια 20%). Μ.Μ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.