Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καίει τους πάντες η βενζίνη – Στα 70 ευρώ Πάτρα – Αθήνα με μικρό ΙΧΕ

Βενζίνη με το σταγονόμετρο βάζουν πλέον οι καταναλωτές, καθώς οι τιμές στην αντλία έχουν πάρει φωτιά ροκανίζοντας τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Οι πολίτες, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του OPEN TV, δηλώνουν ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στα βάρη της ακρίβειας, ενώ λένε πως πιθανόν η τιμή της να φτάσει και τα 3 ευρώ. Το κόστος των μετακινήσεων έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο για τους καταναλωτές, καθώς η μέση τιμής της βενζίνης έχει ανέβει κατά περίπου 60 λεπτά από τον Μάιο του 21.

 

Ένα μέσο αυτοκίνητο πληρώνει σήμερα για ένα ταξίδι Πάτρα – Αθήνα με επιστροφή 69,52 ευρώ. Πέρυσι τον Μάιο το ίδιο ταξίδι κόστιζε 50 ευρώ και 88 λεπτά, διαφορά κοντά στα 20 ευρώ.

 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, εντείνεται και το ενδιαφέρον για το fuel pass. Οι αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμου έχουν φτάσει τις 2,4 εκατομμύρια σε σύνολο 3 εκατ. δικαιούχων.

 

Από αυτούς οι 2 εκατ. ζήτησαν να τους πιστωθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό και μόνο οι 400.000 έκαναν αίτηση για την αυλή κάρτα.

Παρέμβαση στις τιμές της βενζίνης μόνο αν βρεθεί δημοσιονομικός χώρος

 

Tην ίδια ώρα, δυστυχώς τα νέα από το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι καλά, αφού πηγές που μίλησαν στο OPEN διευκρίνισαν πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα αυτή την ώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δημοσιονομικός χώρος θα βρεθεί αν ο τουρισμός πάει καλά και αν η τιμή του φυσικού αερίου παραμείνει κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.