Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση : Τρομάζει η ακρίβεια τους πολίτες

Ακόμα μια δημοσκόπηση έρχεται να αποτυπώσει την αγωνία των πολιτών για το σφοδρό κύμα ακρίβειας που χτυπά εδώ και μήνες τη χώρα, με τις συνεχείς ανατιμήσεις να πλήττουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της έρευνας της Marc (για λογαριασμό του ΑΝΤ1, χρονικό διάστημα: 18-22 Μαΐου, δείγμα: 1.037 άτομα), οι 8 στους 10 ερωτηθέντες (ακριβές ποσοστό: 81,6%) απαντούν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, ενώ ακολουθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία (58,1%).

Παράλληλα, μόλις το 14,5% αξιολογεί τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ακρίβειας ως «σημαντική βοήθεια δεδομένων των συνθηκών», ενώ το 42,9% θεωρεί ότι απαιτούνται και άλλα μέτρα, ενώ το 41,1% τα απαξιώνει εντελώς.

Εξάλλου, το 55,5% των ερωτηθέντων ζητά εκλογές στο τέλος της τετραετίας ενώ το 41,1% το ερχόμενο φθινόπωρο.

 

Παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα, οι 6 στους 10 ερωτηθέντες την αξιολογούν ως θετική ή μάλλον θετική.

Όσο για την πρόθεση ψήφου, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό, καθώς το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 32%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 22,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και η Ν.Δ. φαίνεται να κερδίζει 0,3%, παρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την κυβερνητική πολιτική σε σημαντικά θέματα, όπως αυτό της ακρίβειας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.