Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τέταρτο εμβόλιο: Οριστικό για τους άνω των 60 ετών

Σε έκτακτη ενημέρωση για την τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό προχώρησαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στο υπουργείο Υγείας ανακοινώνοντας τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών.

Οι επιστήμονες αναλύουν διεξοδικά τα δεδομένα που ισχύουν σε άλλες χώρες, με τις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει να χορηγούν την 4η δόση σε όσους είναι άνω των 50 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το «πράσινο φως» ώστε οι πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου. Τέταρτη δόση θα χορηγείται σε άτομα 70 ετών και άνω χωρίς ειδικά προβλήματα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση).

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και για τις μεταλλάξεις. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων.

Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με ανοσοκαταστολή βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς ενδέχεται να εμφανίζουν εξ αρχής χαμηλότερη ανοσολογική απόκριση.

Τόνισαν πως δεύτερη αναμνηστική δόση 4 μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική. Σε όσους έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική, δεν προτείνεται δεύτερη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.