Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τέλος τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους

Την αναστολή από σήμερα του προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη συνολική άρση των μέτρων εν όψει Πάσχα.

 

«Από αύριο Παρασκευή αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών. Δεύτερον το Πάσχα θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε αυτή τη στιγμή και με την ισχυρή σύσταση χρήση μάσκας εκεί που παρατηρείται συνωστισμός», τόνισε αρχικά υπογραμμίζοντας ότι μετά από δύο χρόνια θα γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας.

 

Επίσης, όπως είπε  από 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση  επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεις για την πρόσβαση σε ανοιχτούς χώρους. «Αίρεται ακόμα η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους με ορισμένες εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν. Καταργούνται τα τακτικά self τεστ στα σχολεία και η επιστροφή των παιδιών από τις γιορτές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια self test», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1 Σεπτεμβρίου με σύνεση με προσοχή και με σχέδιο αφήνουμε πίσω σιγά-σιγά μια – μια  τις κρίσεις», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.