Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα … παιχνίδια Πλεύρη με τα πρόστιμα στους εξηντάρηδες

Για το εάν θα διαγραφούν όλα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών σε περίπτωση που εμβολιαστούν ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  από δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

“Δεν έχει αποφασιστεί, αλλά πράγματι είναι από αυτά τα οποία εξετάζουμε ως ένα επιπλέον κίνητρο”απάντησε ο κ.Πλεύρης και πρόσθεσε ότι στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που έχει επιβληθεί πρόστιμο για το διάστημα 3 μηνών εάν εμβολιαστούν εξετάζουμε –δεν έχει αποφασιστεί -ως κίνητρο να είναι και η διαγραφή. Εξετάζουμε, δεν το έχουμε αποφασίσει, επανέλαβε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από τις 15 Απριλίου δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών. Όπως είπε σχετικά με το μέτρο επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών “από τις 15 Απριλίου και μετά δεν θα υπάρχει πρόστιμο “ωστόσο επεσήμανε ότι το μέτρο αυτό ” θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο”.

Πασχαλινό τραπέζι: Θα είναι απαραίτητα τα self test; 

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να κάνουν self test οι  πολίτες για να πάνε φέτος στο πασχαλινό τραπέζι και εάν θα υπάρξουν περιορισμοί. “Αυτό προφανώς και θα συζητηθεί στη Επιτροπή συνολικά το σκέλος του Πάσχα”, απάντησε ωστόσο “η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα απέχει από αυτό το οποίο έχουμε σήμερα. Δηλαδή σήμερα στην πραγματικότητα υπάρχει πλήρη ελευθερία κινητικότητας τουλάχιστον στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους. Δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Προφανώς θα υπάρχουν  συστάσεις  οπουδήποτε”.

 

 Και συνέχισε λέγοντας για το πασχαλινό τραπέζι ” δεν μπαίνουμε σε περιορισμούς. Αυτή τη στιγμή μπορεί κάποιος να πάει σε ένα νυχτερινό μαγαζί και δεν υπάρχει περιορισμός του κόσμου που μπαίνει. Θα ήταν παράλογο όταν τη στιγμή που  μπορεί κάποιος να πάει σε ένα νυχτερινό μαγαζί εστίασης κανονικά, να θέσουμε θέμα ποιοι θα είναι στο οικογενειακό τραπέζι “.

Στην ερώτηση εάν τα self test θα είναι απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι είπε  “Θα δούμε τι θα πει η Επιτροπή .Αυτή τη στιγμή το βασικό  είναι  η μάσκα πάντοτε. Θα έχουμε και επιτάφιο. Θα υπάρξει επιτάφιος που 2 χρόνια δεν υπήρξε, δηλαδή περιφορές “.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.