Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στις λαϊκές αγορές βάζουν πλάτη οι παραγωγοί για να συγκρατήσουν τις τιμές

Χαμηλά προσπαθούν να κρατήσουν με κάθε τρόπο τις τιμές των οπωροκηπευτικών οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές, ενόψει και του Πάσχα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Χρήστος Μπάκας, «παρά τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές στο ρεύμα, στα λιπάσματα, στο πετρέλαιο, εμείς καταφέρνουμε να κρατάμε τη λαϊκή αγορά ως το τελευταίο καταφύγιο του καταναλωτή».

Όλες οι τιμές είναι σε χαμηλά, προσιτά στον καταναλωτή επίπεδα, είπε, μόλις 10% ακριβότερες από πέρυσι. Ο ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, Βασίλης Αγγέλου σημείωσε από την πλευρά του πως εδώ και δύο εβδομάδες έχουν ξεκινήσει οι σφαγές αμνοεριφίων, κυρίως για εξαγωγές στην Ιταλία. Από αυτή την εβδομάδα καλύπτουμε τις ανάγκες των Ελλήνων κρεοπωλών.

 

Εμείς πουλάμε στα 8 ευρώ το κιλό και οι κρεοπώλες στα γύρω στα 13 ευρώ το κιλό, είπε. Στους Ιταλούς πουλήσαμε με 7 ευρώ το κιλό, δήλωσε.

«Την Μεγάλη Εβδομάδα θα αυξηθούν οι τιμές. Από εμάς, από τον παραγωγό θα φύγει το αμνοερίφιο με 9 ή 10 ευρώ και οι κρεοπώλες θα πουλήσουν με πάνω από 14 ευρώ το κιλό. Φέτος η ζήτηση στα κρεοπωλεία είναι πάρα πολύ μικρή, πολύ μικρότερη από πέρυσι, ενώ οι τιμές είναι πολύ ακριβότερες», συμπλήρωσε.

Οι ζωοτροφές είναι σε έλλειψη, δεν υπάρχουν αποθέματα, δεν υπάρχουν πλέον στη χώρα μας αρκετές ποσότητες ζωοτροφών για να καλύψουν τη ζήτηση, όπως τόνισε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.