Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: «Υπάρχει τεχνητή έλλειψη που οδηγεί σε ράλλυ των τιμών»

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά και κατέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης.  Ο Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στα καταναλωτικά αγαθά, κατήγγειλε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, μίλησε για τεχνητή έλλειψη και ανέφερε ότι δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τους ελέγχους των κρατικών φορέων.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ πως τα αποθέματα της χώρας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχουν εξαντληθεί μετά από 38-29 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει τεχνητή έλλειψη που οδηγεί σε ένα ράλλυ των τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα το ηλιέλαιο και τα σιτηρά. Έχουμε βεβαίως και το παιχνίδι που γίνεται από τους παρόχους ενέργειας, διότι αν δει κάποιος και την χονδρεμπορική τιμή και τις τιμές της λιανικής θα δει ότι υπάρχει ένα αντικείμενο για το οποίο μέχρι και ο πρωθυπουργός μίλησε για υπερκέρδη των παρόχων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV.

«Πως επιτρέπει όμως η κυβέρνηση αυτή την αισχροκέρδεια; Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές και ο κόσμος να γονατίζει», ήταν η ερώτηση-παρέμβαση του δημοσιογράφου.

«Τον Ιούνιο του 2021, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, απελευθέρωσε τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Είχαμε επικοινωνήσει τότε με το υπουργείο Ενέργειας (υπουργός, Κωστής χατζηδάκης τότε) και ζητήσαμε να μην υπογραφεί η υπουργική απόφαση η οποία θα επέτρεπε στους παρόχους να προσαρμόσουν αυτές τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Δεν πήραμε καμία απάντηση. Προχώρησαν στην έκδοση της υπουργικής απόφασης και βλέπουμε από τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2021 ανατιμήσεις στα τιμολόγια των παρόχων. Σήμερα το ρεύμα είναι η ταφόπλακα για μια σειρά επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Με τον δημοσιογράφο να απαντάει: «Πάντως στις επισημάνσεις σας, όχι μόνο δεν εισακουστήκατε αλλά οι πάροχοι έγιναν και προκλητικότεροι, διότι αλλάζουν μονομερώς συμβόλαια. Δηλαδή εγώ έχω συμβόλαιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, πάει η εταιρεία και μου βάζει και ρήτρα. Είναι φοβερό αυτό που ζούμε».

«Οι έλεγχοι υποτίθεται ότι γίνονται. Το θέμα είναι αν γίνονται στην πραγματικότητα και αν επιβάλλονται κυρώσεις. Πρέπει να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι. Δεν μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή κάποιος πελάτης και ταυτόχρονα να είναι στο απυρόβλητο αυτοί που αισχροκερδούν εις βάρους του συνόλου του λαού και της οικονομίας. Δεν έχω δει ουσιαστικά αποτελέσματα. Ακόμα και το μεγάλο πρόστιμο 650.000 ευρώ που επέβαλε ο κύριος Γεωργιάδης, περιμένω να εισπραχθεί» είπε επίσης ο Γ.Καββαθάς.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.