Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα

Στις 3 Μαΐου θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου, που συμπίπτει με Κυριακή,  μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ 1, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς σελφ τεστ, αλλά με μάσκες.

Όπως είπε, αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν στις τάξεις, στις οποίες έχουν νοσήσει παιδιά.

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι «παρατηρείται σταθεροποίηση στον πληθυσμό και μείωση των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ συμπλήρωσε, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν απαιτείται πια αυτοδιαγνωστικός έλεγχος.

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ειδικών, το υπουργείο, συνέχισε ο κ. Κόπτσης, συμφώνησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο καιρός καλυτέρεψε και τα μέτρα απέδωσαν».

Η λήξη της σχολικής χρονιάς

Σχετικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Κόπτσης ενημέρωσε ότι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είναι η 15η Ιουνίου, για τα γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα λύκεια η 20ή Μαΐου.

Οι εξετάσεις στο γυμνάσιο θα διεξαχθούν στις 1-15 Ιουνίου και στο λύκειο στις 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Όσον αφορά στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, για τους μαθητές των ΓΕΛ είναι προγραμματισμένες για τις 1- 15 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ στις 1-17 Ιουνίου, ενώ στις 18-30 Ιουνίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.