Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πασχαλινό τραπέζι για μεγάλα πορτοφόλια

Το Πάσχα της ακρίβειας φέτος, καθώς καυτό θα είναι το εορταστικό τραπέζι, αφού αποδεικνύεται κατά πολύ ακριβότερο από το περσινό.

Οι τιμές του οβελία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ενώ, όπως λένε οι κρεοπώλες

Έτσι, ένα μικρό κατσίκι, 11 κιλών, θα κοστίσει σε μια οικογένεια 143 ευρώ.

«Φωτιά», όμως, έχουν πάρει όλα τα εδέσματα του εορταστικού γεύματος. Ακόμη και τα φθηνά λαχανικά καταγράφουν αυξήσεις έως και 100%.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών, ακριβότερα έως και 77% είναι φέτος βασικά τρόφιμα που απαρτίζουν το τραπέζι του Πάσχα.

Πέρυσι τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια εξάδα αυγά κόστιζε 1.61 € και φέτος αγγίζει το 1.83 €, το μαρούλι σχεδόν διπλασιάστηκε από 53 στα 94 λεπτά ανά τεμάχιο, το ξύδι αυξήθηκε από 89 σε 93 λεπτά ανά λίτρο, ανεπαίσθητα μειώθηκε το γιαούρτι από 2.69 σε 2,49 το κιλό, η ελληνική φέτα πέταξε από τα 7,35 στα 8,63 το κιλό, οι τομάτες θυμίζουν είδος πολυτελείας αφού από το 1,51 έφτασαν το 1,73 ευρώ, ενώ οι πατάτες φαίνεται πως θα συγκρατηθούν στα περσινά επίπεδα με 86 λεπτά το κιλό.

Ακόμα πιο τσουχτερές είναι οι τιμές των παραδοσιακών γλυκών που θα συνοδέψουν τις πασχαλινές γεύσεις.

Φέτος το τσουρέκι έχει σκαρφαλώσει στα 10 έως και 15 ευρώ το κιλό, ενώ και τα σοκολατένια αυγά, ανάλογα με το μέγεθος, κοστίζουν από 5 ευρώ τα μικρότερα έως 25 ευρώ τα μεγάλα.

Έμποροι της αγοράς κρέατος εκτιμούν ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η τιμή του αρνιού σε συνοικιακά κρεοπωλεία θα αγγίξει τα 15, ίσως και 16ευρώ το κιλό, ανάλογα με τη ζήτηση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.