Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νέες μαρτυρίες για τη δολοφονία Σκαφτούρου – «Θα μας σκότωναν όλους, έριχναν στο ψαχνό»

Νέες μαρτυρίες για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο εξοχικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Στενός συγγενής του πρώην βαρυποινίτη, ο οποίος τραυματίστηκε με δύο σφαίρες, μίλησε μέσα από το νοσοκομείο και περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. «Θα μας σκότωναν όλους» λέει χαρακτηριστικά.

«Δύο σφαίρες έφαγα. Στα πόδια. Τρώγαμε πρωινό. Καθόμαστε στο τραπέζι. 12.00 ακριβώς. Από τον μαντρότοιχο που είχε εκεί πέρα πηδήξανε τρία άτομα, μπήκαν… Καθαρά ελληνικά μιλάγανε. Ήταν ψηλοί, γεροδεμένοι. Μας ακινητοποίησαν όλους. Γυναικόπαιδα, παιδιά. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Τι να πω τώρα. Ρίχνανε στο ψαχνό και όποιον πάρει ο χάρος. “Πέστε κάτω”, “Πέστε κάτω όλοι” είπαν» περιέγραψε ο συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου.

Επίσης ανέφερε πως δεν κατάλαβαν πως τραυματίστηκε η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου, προσθέτοντας πως «Ευτυχώς έχει ξεφύγει τον κίνδυνο». «Δεν ξέρουμε πως τραυματίστηκε, δεν κατάλαβε κανείς. Δεν το κατάλαβε κανείς, δυστυχώς. Είχαμε μαζευτεί για Πάσχα, είχαμε πάει την περασμένη μέρα, μας πήρε λίγο η ώρα παραπάνω, επειδή είναι και μακριά και οι στροφές είναι περίεργες, μου λέει η σύζυγος “θα ξαπλώσουμε και θα φύγουμε το πρωί”. Είχαμε πιει κάτι παραπάνω. Κοιμηθήκαμε, ξυπνήσαμε το πρωί, να φύγουμε. Λέει η γιαγιά (η μητέρα του Γιάννη) να μας κάνει κάτι τυροπιτάκια. “Καθίστε να φάτε και θα φύγετε” είπε. Ε, δεν προλάβαμε» περιέγραψε.

«Γυναικόπαιδα ήταν… Γυναίκες και παιδιά. Έχουμε και ένα νεογνό. Ασαράντιστο. Ήταν εκεί, το πήρε αγκαλιά η κόρη μου και έπεσε κάτω με τον άλλο της τον γιο. Το άλλο το παιδάκι έπαιζε με  αυτοκινητάκι. Ο εγγονός μου ο μικρός, τριών ετών. Και είχα και μια εγγονούλα δώδεκα χρονών. Παίζανε. Γυναικόπαιδα. Οικογένεια. Γυναικόπαιδα. Δεν υπήρχε κανείς άντρας. Ήμουν εγώ και ο Γιάννης. Τα αγόρια του Γιάννη δεν ήταν εκεί όταν μπήκαν οι δράστες» πρόσθεσε.

Ο στενός συγγενής του πρώην βαρυποινίτη ανέφερε πως στο εξοχικό δεν υπήρχε φρουρά. «Θα μας σκότωναν όλους. Πήγαν να μας καθαρίσουν όλους. Όλους. Όλους. Ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε γυναίκες και παιδιά. Αυτό έχω να πω, τίποτα άλλο. Τίποτα» περιέγραψε.

«Ο Γιάννης δεν είπε τίποτα όταν μπήκαν αυτοί μέσα. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα. Δεν έκανε τίποτα. Δεν είχε όπλο. Και δεν ανταπέδωσε. Αν ανταπέδιδε, καταλαβαίνετε τι θα γινόταν εκεί. Θα μας σκότωναν όλους. Θα μας σκότωναν όλους. Πάντως ήταν Έλληνες. Μιλούσαν καθαρά ελληνικά. Εγώ είδα τρεις. Πρέπει να ήταν πολλοί πάντως. Πρέπει να ήταν πολλοί. Εκτός από το “πέστε κάτω όλοι” είπα και “Γιάννη, Γιάννη”» πρόσθεσε ο συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου.

Πηγη: Alpha

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.