Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νέα σφοδρή επίθεση της Κίνας στις ΗΠΑ

Τύμπανα παγκοσμίου πολέμου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κίνα έχει εγκαταλείψει πλήρως τους ήπιους τόνους που τηρούσε εδώ και δεκαετίες στην εξωτερική της πολιτική. Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία οι επίσημες ανακοινώσεις του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών τρέφονται με πολύ σκληρή γλώσσα κατά των ΗΠΑ, ταυτίζοντας την μάλιστα με τον «διάβολο»! Γεγονός που δείχνει μία πλήρη μεταστροφή της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής και εντείνει την ανησυχία για μία αναπόφευκτη παγκόσμια σύρραξη στην οποία θα εμπλακούν όλες οι υπερδυνάμεις.

Στην τελευταία ανακοίνωση του το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας, ρίχνει την πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις ΗΠΑ, υιοθετώντας πλήρως τις ρωσικές θέσεις. Η ανάρτηση του υπουργείου είναι ενδεικτική:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν αναμφισβήτητη ευθύνη για την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία»
«Οι ΗΠΑ αθέτησαν την υπόσχεσή τους και πίεζαν συνεχώς το ΝΑΤΟ να επεκταθεί προς τα ανατολικά».

Η ανάρτηση του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών

Η σύγκρουση μεταφέρεται στην άπω Ανατολή

Η μεταστροφή της Κίνας δείχνει την αποφασιστικότητα της να προσαρτήσει την Ταϊβάν, γεγονός που μου το ξεκαθάρισε πάλι σε πρόσφατη ανακοίνωση, καλώντας της ΗΠΑ να μην έχουν καμία επίσημη σχέση με το νησί.

Παράλληλα, η αμυντική συμφωνία που σύναψε ο κινεζικός δράκος με τα νησιά του Σολομώντα, του δίνει τη δυνατότητα να εγκαθιδρύσει στρατιωτική βάση, 1500 μίλια μακριά από την Αυστραλία. Γεγονός που η Αυστραλία έχει χαρακτηρίσει ως εχθρική ενέργεια.

Και εκεί η Κινέζικη αντίδραση υπήρξε σκληρή και σαφέστατη: Ότι θα υπερασπίσει τα νησιά του Σολομώντα απέναντι σε οποιαδήποτε «εξωτερική απειλή». Εννοώντας φυσικά την Αυστραλία και τις ΗΠΑ που έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής επέμβασης σε περίπτωση που η κυβέρνηση των νήσων δεν εγκαταλείψει τα σχέδια για εγκαθίδρυση κινεζικών στρατευμάτων στην περιοχή ευθύνης τους.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.