Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΚΙΝΑΛ: Ποιοι “κλειδώνουν” θέσεις στο ψηφοδέλτιο

Μπορεί η κυβέρνηση να… αφορίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο στο Κίνημα Αλλαγής προετοιμάζονται για κάθε σενάριο. Συνεπώς, η επιτροπή των ψηφοδελτίων, υπό τον Βαγγέλη Αργύρη εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου η Χαριλάου Τρικούπη να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Ο κ. Αργύρης και οι συνεργάτες τους βολιδοσκοπούν παλαιούς και νέους υποψηφίους ενώ η εντολή που έχουν λάβει από τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός. Η ηγεσία δεν επιθυμεί να υπάρξει εσωστρέφεια στο επόμενο διάστημα, ειδικά τη στιγμή που το κόμμα δείχνει να έχει ανοδική πορεία.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη ορισμένοι υποψήφιοι έχουν «κλειδώσει» ενώ όπως τονίζουν στο ethnos.gr δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις στο μέλλον! Πιο συγκεκριμένα, στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας δεσπόζει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος θα διεκδικήσει μια θέση στην επόμενη Βουλή.

Δίπλα του θα είναι ο Παναγιώτης Βλάχος, που θεωρείται εκ των στενότερων συνεργατών του Ν. Ανδρουλάκη καθώς επίσης και ο δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Να σημειωθεί ότι ψηφοδέλτιο του Βορείου Τομέα αναμένεται να «εμπλουτιστεί» περαιτέρω το επόμενο διάστημα με ηχηρά ονόματα.

Στο Κεντρικό Τομέα των Αθηνών οι Κώστας Σκανδαλίδης και Παύλος Γερουλάνος θα είναι σίγουρα υποψήφιοι. Επίσης μια θέση στη Βουλή θα διεκδικήσει και η Ζέφη Δημαδάμα καθώς επίσης και ο «παπανδρεϊκός» Δημήτρης Οικονόμου, γιός του πρώην βουλευτή Παντελή Οικονόμου.

Την ίδια ώρα, στην Ανατολική Αττική ξεχωρίζει το όνομα του γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθεί και η γραμματέας επικοινωνίας Βάσια Αναστασίου (προέρχεται από την ομάδα Λοβέρδου) και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα της Έυης Χριστοφιλοπούλου, η οποία δέχτηκε σχετική πρόταση και φέρεται να αποφάσισε να πει το «ναι».

 

Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας θα θέσει υποψηφιότητα ο Στέφανος Ξεκαλάκης που ανήκει στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δίπλα» του θα έχει τον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Παύλο Χρηστίδη, καθώς επίσης και την προερχόμενη από την «ομάδα Παπανδρέου» Τόνια Αντωνίου. Δύο ακόμα ηχηρά ονόματα θα διεκδικήσουν την είσοδό του στη Βουλή ή καλύτερη την… ολική επαναφορά: ο καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής. Και οι δύο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχουν «κλειδώσει» στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

Την ίδια ώρα θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά στον Πειραιά. Στην Ά Πειραιά ο Δημήτρης Καρύδης έχει βολιδοσκοπηθεί αλλά ακόμα δεν έχει πει το «ναι» ενώ ο Λευτέρης Χρυσοφάκης ίσως βρεθεί στο ψηφοδέλτιο. Στη Β΄ Πειραιά βέβαιος θα πρέπει να θεωρείται ο υιός του πρώην βουλευτή Δημήτρη Διαμαντίδη

Στην Ά Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο Χάρης Καστανίδης μαζί με τον Κυριάκο Κυριάκου και τον δικηγόρο και θερμό υποστηρικτή του Ν. Ανδρουλάκη, Αντώνη Σαουλίδη. Υποψήφια θα είναι και η Χαρά Αμανατίδου.

Στη Β’ Θεσαλλονίκης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθεί και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.