Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ηλεκτρικό: «Καίει» η ρήτρα αναπροσαρμογής – Μαζικές αγωγές

Μαζικές αγωγές ξεκινά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει βάλει φωτιά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύοντας τις χρεώσεις ακόμη και στο τριπλάσιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατανάλωσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, συνταξιούχος με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έλαβε λογαριασμό πάνω από 1.400 ευρώ, τετραπλάσιο από τον συνήθη.
Στα 11 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το κόστος του ρεύματος για νοικοκυριά – επιχειρήσεις

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στο σύνολο -πριν την κρίση- νοικοκυριά και επιχειρήσεις πλήρωναν περίπου 4,5 δισ. ευρώ. Πλέον όμως το κόστος του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις εκτινάχθηκε στα 11 δισ. ευρώ.

 

Αυτή η διαφορά είναι σαν να πληρώνουμε τρεις ΕΝΦΙΑ περισσσότερους κάθε χρόνο, μόνο και μόνο επειδή έχει αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Το εθνικό σχέδιο για τις τιμές του ρεύματος θα είναι κοντά στο ισπανικό μοντέλο, και θα αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ. Φαίνεται ότι με βάση και την Eurostat, ίσως και να έχουν βρεθεί ήδη τα χρήματα, καθώς αν δεν βρει το κράτος αυτό το ποσό υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.