Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φιέστα για 1,6 ευρώ τη μέρα (μικτά) με πρωταγωνιστή τον …Ρομπέν των «αρίστων»!

Κι άντε τώρα εσύ – την ώρα που ακρίβεια «θερίζει» – να πληρώσεις το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, τα είδη πρώτης ανάγκης! Αν αυτό δεν λέγεται εμπαιγμός, πώς λέγεται;

Με 1,6 ευρώ (μικτά) παραπάνω τη μέρα (στον κατώτατο μισθό) θα μπορέσετε να ζήσετε και να αντιμετωπίσετε την ακρίβεια που «θερίζει», μας είπε – με λίγα λόγια – ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ακόμα επικοινωνία που ήθελε να είχε με το λαό αυτής της χώρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρειαζόταν μια επικοινωνία… επικοινωνιακή, για να δηλώσει περήφανα πως δεν θα δώσει ψίχουλα στον κατώτατο μισθό, αλλά ψίχουλα και κάτι ψιλά…

Στην Ελλάδα που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα είδη βασικών αναγκών ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφάνισε τον εαυτό του, περίπου, σαν τον… Ρομπέν τον «αρίστων».

Προσέξτε τι είπε ο άνθρωπος για να ανακοινώσει ότι ο κατώτατος μισθός θα πάει από τα 663 στα 713 ευρώ (μικτά – περίπου 614,65 ευρώ καθαρά):

«Καθημερινά σε πόλεις και γειτονιές συναντώ εργαζόμενους, και κυρίως νέους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Η κοινή αγωνία που διακρίνω στα πρόσωπα όλων είναι η ακρίβεια από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι τιμές στο ρεύμα, στο ράφι του σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο(…) Έχουν δίκιο. Γιατί οι αμοιβές, πράγματι, είναι ακόμα πολύ χαμηλές στον τόπο μας(…).

Έτσι, από την 1η  Μαΐου, ο βασικός μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα. Από τα 663 ανεβαίνει στα 713 ευρώ (…) Τώρα είναι η ώρα των εργαζόμενων. Και πρώτα των χαμηλόμισθων(…) Τώρα είναι η σειρά να ενισχυθεί το μικρότερο εισόδημα και αυτό κάνουμε. Με μία κίνηση που την απαιτεί η κατάσταση. Που την αξίζουν οι εργαζόμενοι. Και που την αντέχουν οι επιχειρήσεις». 

Αντιλαμβάνεται τι λέει ο αρχι-«άριστος» και καμαρώνει; Έπρεπε να πάει καθημερινά (!) στις γειτονιές (αλήθεια, πόσες φορές έχει πάει;) για να καταλάβει την αγωνία των (κανονικών) ανθρώπων για την επιβίωση τους; Μήπως εκεί στις γειτονιές συνάντησε και τον Άδ. Γεωργιάδη, την ώρα που του ζητάνε σέλφι, ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση;

Και το άλλο: Τα 1,6 ευρώ τη μέρα, τα «αξίζουν οι εργαζόμενοι» και τα «αντέχουν οι επιχειρήσεις». Ε; Αυτός ο… Ρομπέν (των «αρίστων») τα δίνει αυτά που αντέχουν οι επιχειρήσεις, για να μην πούμε σε συμφωνία μαζί τους…

Την ίδια ώρα, πάντως, οι εκτιμήσεις της Eurostat είναι ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στο 8% τον Μάρτη.  Επιπλέον, για να μην ξεχνιόμαστε, ο κατώτατος μισθός παραμένει, εδώ και 10 χρόνια, κάτω και από τα 751 ευρώ που ήταν στις αρχές του 2012.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε ότι μιλάμε για την κυβέρνηση που πέρασε το νόμο Χατζηδάκη με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και θεσμοθετείται το 10ωρο δουλειάς, στο πλαίσιο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας.

Και κάτι ακόμα, επειδή ο πρωθυπουργός – όπως λέει – κυκλοφορεί στις γειτονιές:

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου, για τον χειμώνα 2021-2022,  77% στην Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς του! Η αδυναμία αυτή είναι πάγια για το 29%, ενώ για το 48% ήταν το χειμώνα περιστασιακή, δηλαδή πριν την κορύφωση της κρίσης και της ακρίβειας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι 1 στους 2 Έλληνες (49%) δηλώνει αγωνία για την κάλυψη των δαπανών της οικογένειας και του νοικοκυριού.

Κι άντε τώρα εσύ (με το 1,6 ευρώ τη μέρα) να πληρώσεις το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, τα είδη πρώτης ανάγκης! Αν αυτό δεν λέγεται εμπαιγμός, τι λέγεται;

Κατά τα άλλα η Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων» είναι«πρωταθλήτρια Ευρώπης» στις τιμές ενέργειας και παράλληλα είναι πάνω από 2 δισ. τα κέρδη των παραγωγών ρεύματος από την αύξηση τιμών στην Ελλάδα.

Καταλάβατε, κύριε… «Ρομπέν» των «αρίστων»;

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.