Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έως και 20% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι

«Με τον επίσημο πληθωρισμό περίπου στο 9%, φέτος το πασχαλινό τραπέζι ανάλογα με την σύνθεσή του είναι 10%-15%, σε ορισμένες περιπτώσεις ανάλογα και με τις επιλογές του καταναλωτή είναι και 20% ακριβότερο σε σχέση με πέρσι» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Είναι μεγάλη η διαφορά, παραδέχτηκε ο κ. Αναγνωστόπουλος και αυτό οφείλεται στον συγκερασμό των κρίσεων τις οποίες ζούμε και ειδικά στο κομμάτι του ενεργειακού κόστους που επηρεάζει οριζόντια την οικονομία.

 

«Δεν επηρεάζει μόνο τους λογαριασμούς ρεύματος και τις τιμές στα καύσιμα που είναι η άμεση ανατίμηση, αλλά όλη η οικονομία κινείται μέσω της ενέργειας. Τόσο η συνεχιζόμενη πανδημία όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία, συμβάλλουν στην αύξηση των τιμών, επηρεάζουν την εικόνα της αγοράς και έχουμε ανατιμήσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου» ανέφερε.

 

Οι χονδρικές τιμές στα αμνοερίφια κυμαίνονται μεταξύ 9,5-10 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, που σημαίνει ότι μπορεί να τα βρούμε από 10-11 ευρώ σε ορισμένες αγορές έως και πολύ υψηλότερα. Αυτό έχει να κάνει και με την ποιότητα, με την ηλικία του ζώου και άλλα στοιχεία σε σχέση με τον προμηθευτή.

 

«Ωστόσο είναι πολύ διαφορετικό το να πληρώνει κάποιος τα προϊόντα σε αυξημένη τιμή λόγω της διεθνούς συγκυρίας και διαφορετικό να πληρώνει παραπάνω γιατί κάποιος αισχροκερδεί εις βάρος του. Ως εκ τούτου γίνονται διαρκείς έλεγχοι στην αγορά, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες» σημείωσε ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, προσθέτοντας πάντως για να προστατευτεί ο καταναλωτής δεν φτάνουν οι έλεγχοι στην αγορά και τα πρόστιμα, πρέπει και ο ίδιος να κάνει έρευνα αγοράς και να κάνει ψώνια που αντιστοιχούν στην οικονομική του δυνατότητα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.