Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ανδρουλάκης: «Δεν ζητάμε συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να μοιράσουμε καρέκλες»

Σφοδρή κριτική τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στον Βόλο, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας του κόμματος εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την αυτοοργάνωση του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εστίασε την κριτική του στα ελληνοτουρκικά και την ακρίβεια και παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, αλλά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής και κάλεσε τους πολίτες του δημοκρατικού χώρου σε συστράτευση.

Οταν αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι “το μπαράζ παράνομων υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά – ακόμη και μετά την επίδοση διαβήματος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στον τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα – αποκαλύπτει ότι η τουρκική ατζέντα παραμένει προκλητικά αναθεωρητική και σε πλήρη ρήξη με τη διεθνή νομιμότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει τη στάση της. Δημιουργούνται εκ νέου ερωτηματικά, επί ποιας βάσης ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον τούρκο πρόεδρο, αποδέχθηκε την επανέναρξη των στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης”.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και καυτηρίασε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι “παρατηρούμε μια συμφωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη στην επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη χονδρική τιμή. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι ήδη στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν για να μειωθεί το κόστος που επωμίζονται οι πολίτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση”.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.