Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ανακοινώσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών Covid-19 – Μέσα στην εβδομάδα

Έφτασε η ώρα για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι σχετικές συσκέψεις των «ειδικών» και στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει τις ανακοινώσεις.  Ν αποκλιμάκωση των περιορισμών, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει κατάργηση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους και κατάργηση στα υποχρεωτικά τεστ, ενδεχομένως και στα σχολεία. Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 2 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Η κατάργηση των μέτρων σχετίζεται και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, καθώς οι κανόνες που επικρατούν στη χώρα μας για την πανδημία θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτούς των υπόλοιπων χωρών. Είναι και ο λόγος της αύξησης των χρονικών ορίων λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης στους 9 και 6 μήνες αντιστοίχως.

Βασικό μέτρο που θα ανακοινωθεί είναι η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους, όπως είναι τα θερινά σινεμά και θέατρα, τα ανοιχτά θεάματα και τους θερινούς χώρους εστίασης.

Σταδιακά και όσο προχωράμε στο καλοκαίρι, το περιοριστικό αυτό μέτρο θα πάψει να ισχύει και για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα πιστοποιητικά το πιθανότερο είναι να επανέλθουν από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στην ίδια δέσμη χαλάρωσης των μέτρων, περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) σε εργασιακούς χώρους και των self test στα σχολεία ενδεχομένως και αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με κ. Πλεύρη, πάντως, με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα, καθώς η όποια αποκλιμάκωση δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.