«Η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις γυναίκες σημαίνει την οικοδόμηση γεφυρών – σε γενιές, κοινότητες και σύνορα. Αυτές οι εκπληκτικές ηγέτιδες εργάζονται με στόχο ένα πιο ισότιμο κόσμο»: Έτσι προλογίζει το περιοδικό Time τις γυναίκες τής χρονιάς.
Η λίστα τού αμερικανικού περιοδικού ΤΙΜΕ περιλαμβάνει 12 γυναίκες που αγωνίζονται για έναν κόσμο ισότητας και συμπερίληψης.
Μεταξύ των γυναικών τής λίστας, είναι η Αμάλ Κλούνεϊ – Αλαμουντίν, η τρανς ηθοποιός Michaela Jae Rodriguez που, όπως λέει, θέλει να γίνει το παράδειγμα, η Ολυμπιονίκης Άλισον Φέλιξ, αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος της Nasdaq, Αντίνα Φρίντμαν που ζητά ποικιλία σε φύλα και φυλές στα διοικητικά συμβούλια.
Η Αμάλ Κλούνεϊ έχει αναγνωριστεί για το έργο της, ειδικά με τα θύματα Γιαζίντι από τις επιθέσεις του ISIS στο Ιράκ.
Όταν οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία του Αφγανιστάν, η Zahra Joya, μία από τις ελάχιστες γυναίκες δημοσιογράφους και ιδρύτρια του Rukhshana Media, έφυγε για το Λονδίνο. Όμως, τόσο εκείνη όσο και οι γυναίκες τής ομάδας της εντός και εκτός Αφγανιστάν συνέχισαν να αποκαλύπτουν όλα όσα απασχολούσαν τις Αφγανές στη νέα εποχή της χώρας τους.
Η μηχανικός λογισμικού Τρέισι Τσου βίωσε βάναυση κακοποίηση διαδικτυακά και έβαλε το λιθαράκι της στη μάχη τού online μπούλινγκ δημιουργώντας μια εφαρμογή. Η Τζένι Τζόζεφ, μια Βρετανή μαία στη Φλόριντα, αγωνίζεται να δώσει τέλος στην κρίση θνησιμότητας των μαύρων μητέρων, εκπαιδεύοντας μαίες.
Η νεαρή ποιήτρια που εμφανίστηκε στην ορκωμοσία Μπάιντεν, Αμάντα Γκόρμαν εστίασε στις ηγετικές ποιότητες που συχνά χαρακτηρίζονται «γυναικείες». Και η συνθέτρια-στιχουργός Κέισι Μασγκρέιβς αναφέρθηκε στο κουράγιο που χρειάζεται για να γράψει κανείς τίμια μουσική. «Είναι πάντα ευκολότερο να αποκαλύπτεις τις πιο ευάλωτες σκέψεις σου, όταν ξέρεις πως κάποιοι θα ταυτιστούν μ’αυτές» λέει.
Και οι 12 γυναίκες θα τιμηθούν σε γκαλά στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Λος Άντζελες.