Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Τρέμουν” τα πορτοφόλια των καταναλωτών από την αυξανόμενη τιμή της βενζίνης

Έμφραγμα για τα πορτοφόλια των πολιτών αποτελεί η συνεχώς αυξανόμενη τιμή της βενζίνης. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, οι τιμές της αμόλυβδης έχουν ξεπεράσει ήδη το 2,10 ευρώ το λίτρο ενώ υπάρχουν φόβοι ότι οι τιμές θα προσεγγίσουν τα 2,5 ευρώ.

Αντίστοιχα, εκτιμήσεις σοκ γίνονται και για την τιμή της βενζίνης, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες η τιμή της βενζίνης σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης ήδη σε πολλά πρατήρια στο νομό Αττικής η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 2,10 ευρώ το λίτρο.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή οι τιμές είχαν διαμορφωθεί ως εξής: Αμόλυβδη 95 οκτ. 1,968 ευρώ , Αμόλυβδη 100 οκτ. 2,106 ευρώ, Diesel Κίνησης 1,723 ευρώ ενώ τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβαρύνει πάρα πολύ την τιμή. Οι διεθνείς τιμές του αργού ανεβαίνουν αλματωδώς και οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες σε καθημερινή βάση, την ώρα που στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η τιμή είναι ήδη μια ανάσα από τα 2 ευρώ.

 
Η τιμή του Brent πλησίασε τα 140 δολάρια
Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent Βόρειας Θάλασσας – μιας από τις ποικιλίες αναφοράς στις διεθνείς αγορές αργού – πλησίασε εχθές Δευτέρα τα 140 δολάρια, με άλλα λόγια το ιστορικό της υψηλό, που ήταν τα 147,5 δολάρια όπου είχε φθάσει τον Ιούλιο του 2008, ωθούμενη προς τα πάνω από την επιδείνωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη σχεδόν πλήρη αναστολή των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στη 01:00 (ώρα Ελλάδας), η τιμή του Brent προς παράδοση τον Μάιο, προθεσμιακό συμβόλαιο αναφοράς, έφθασε τα 139,13 δολάρια το βαρέλι, προτού υποχωρήσει κάπως. Περί τις 02:30 (ώρα Ελλάδας), η άνοδος της τιμής κυμαινόταν περί το 9,02%, στα 128,77 δολάρια. Αφότου άρχισε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η τιμή του Brent έχει αυξηθεί κατά 33%.

Σε ό,τι αφορά στην άλλη ποικιλία αναφοράς στην αγορά, το αργό West Texas Intermediate (WTI), το βασικό είδος εξαγόμενου πετρελαίου των ΗΠΑ, η τιμή του βαρελιού προς παράδοση τον Απρίλιο έφθασε ως και τα 130,5 δολάρια. Στις 02:30, κατέγραφε άνοδο 8,18%, στα 125,15 δολάρια.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.