Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στην Ανακρίτρια σήμερα το πρωϊ η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται από το απόγευμα της Τετάρτης (31.03.2022) για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

H μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, τα οποία από το 2019 μέχρι και το 2022 έφυγαν από τη ζωή, θα οδηγηθεί-πιθανότατα-αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της και στη συνέχεια στην 18η ανακρίτρια Αθηνών από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί,εντός πέντε ημερών, αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος της. Σε κάθε περίπτωση, η δικογραφία σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι «δεμένη» και τα στοιχεία επαρκή σχετικά με την ποινική ευθύνη της μητέρας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται και από την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι εισαγγελικές αρχές στην άσκηση της ποινικής δίωξης και την έκδοση του εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό πως η 33χρονη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων καθώς «αν σκοτώσεις το παιδί, είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου η 33χρονη κατηγορούμενη πλέον να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ήρθε μετά  την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το κοριτσάκι που έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπως προέκυψε είχε λάβει μεγάλες ποσότητες κεταμίνης  (6 mg ανά λίτρο αίματος), ουσίας που όπως κατέθεσαν οι θεράποντες ιατροί της δεν της είχαν χορηγήσει οι ίδιοι.

Για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές αυτό ήταν το στοιχείο «κλειδί» για να λύσουν την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας.

Κι αυτό καθώς η κεταμίνη είναι μία ουσία που  εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου και συνήθως χορηγείται στα ζώα και σε μικρές δόσεις σε ανθρώπους σε αντικαταθλιπτικά χάπια.

Συμπεραίνεται, λοιπόν, από τις αρμόδιες αρχές πως η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας μέσα σε λιγότερα από 20 λεπτά, διάστημα που το 9χρονο κορίτσι βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου μόνο του με την μητέρα και χωρίς την παρουσία οποιοδήποτε άλλου.

Η συγκεκριμένη ουσία σύμφωνα μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς χορηγείται εισπνεόμενα και μέσα σε λίγα λεπτά προκαλεί αλλεργική αντίδραση, επηρεάζοντας όλα τα κέντρα της αναπνοής. Το αναπνευστικό σύστημα καταρρέει, οδηγώντας στο πνευμονικό οίδημα και στο θάνατο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.