Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμά πως ο Μητσοτάκης θα “δραπετεύσει”

Απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω εκλογών βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας κι ως εκ τούτου θέτει το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την ανησυχία του όχι μόνο για διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας αλλά και για επιστροφή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Κάτι που τον κάνει να εκτιμά πως ο κύριος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα με εκλογές. “Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα και ακόμη πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά την κοινωνία και την οικονομία από μία κρίση που η κυβέρνηση της δεξιάς μάς κληρονομεί” είπε στα μέλη του πολιτικού κέντρου.

 

Την ίδια ώρα στις ευθύνες της κυβέρνησης που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση εστιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας πως το ράλι των αυξήσεων ξεκίνησε ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, δηλαδή πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δημόσια παρέμβασή του αναρωτήθηκε χθες εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει κατανοήσει τις επιπτώσεις των εγκληματικών επιλογών του κι αν έχει συνειδητοποιήσει σε τί τραγικό αδιέξοδο έχει φέρει την ελληνική κοινωνία καλώντας τον για μία ακόμη φορά να δρομολογήσει τις διαδικασίες προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζουν πως η κυβέρνηση από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο απέρριπτε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λήψη δημοσιονομικών, ρυθμιστικών και ελεγκτικών μέτρων κάνοντας λόγο για παροδικό φαινόμενο κατηγορώντας συγχρόνως την Κουμουνδούρου για ακατάσχετη παροχολογία. Όσο δε η κυβέρνηση μετέθετε το πρόβλημα στις Βρυξέλλες τα υπόλοιπα κράτη μέλη προχωρούσαν σε γενναία μέτρα όπως πλαφόν, παρεμβάσεις στην αγορά και ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Κατά τους ίδιους κύκλους σε αντίθεση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί της λήψης γενναίων μέτρων στήριξης των πιο ευάλωτων σπατάλησε δημοσιονομικό χώρο για άσχετα θέματα που ευνοούσαν μόνο τα υψηλότερα εισοδήματα όπως οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, οι υψηλές γονικές παροχές και η απαλλαγή μερισμάτων.

 

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θυμίζουν πως η κυβέρνηση προχώρησε στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κι αντί της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, η επιχείρηση συνήψε ομολογιακό δάνειο με ρήτρα Co2 ενισχύοντας κερδοσκοπικά την είσοδο των μονάδων φυσικού αερίου.

 

Επίσης, λένε, ότι αντί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει γρήγορα τις διαπραγματεύσεις με την Gazprom, η ΔΕΠΑ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο τιμές 30% πάνω από τις αντίστοιχες βουλγαρικές συνδέοντας την τιμή του ρώσικου φυσικού αερίου κατά 80% με τον χρηματιστηριακό κόμβο TTF που είχε εκτοξευθεί από το καλοκαίρι.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.