Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάμε για δελτίο στα τρόφιμα; – Εφιαλτικές εκτιμήσεις Ε. Αντώναρου

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε μια πρόβλεψη-σοκ, καθώς σύμφωνα με όσα είπε σε λίγο καιρό αναμένεται να είμαστε με δελτίο για προϊόντα πρώτης ανάγκης! 

«Να μου το θυμηθείτε: Σε λίγο θα είμαστε με δελτίο για προϊόντα πρώτης ανάγκης που πολλοί (κυρίως τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας) δεν θα μπορούν να αγοράσουν γιατί δεν θα επαρκούν οι μισθοί πείνας με τους οποίους η κυβέρνηση έχει τη ψευδαίσθηση ότι αντιμετωπιζει την ανεργία», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του.

Η ανάρτηση Αντώναρου

«Δεν θέλησε — με πρόθεση — να επενδύσει σε ΜΕΘ και σε υγειονομικό προσωπικό. Μας “παραμυθιασε”στην υποεραισιοδοξία ότι η πανδημνία…τελειώνει. Όχι μια. Καμμιά 10αρια φορές. Έτσι δυο στους τρεις νεκρούς από την πανδημία πέθαναν (και πεθαίνουν) εκτός εντατικής. Και το δράμα συνεχίζεται: Με 50 θανάτους κατά μέσον όρο κάθε μέρα. Η μεγαλύτερη αναλογία πια — με απόσταση — στην Ευρώπη.

Δεν  Κι ο πληθωρισμός ξέφυγε — πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία– στο 7,2%. Το υψηλότερο ποσοστό ακρίβειας τα τελευταία 25 χρόνια που βέβαια δεν αντισταθμίζεται με το 2% αύξηση στους μισθούς. Και η ανοδική τάση συνεχίζεται –= ενώ τη νλέα αύξηση στους μισθούς για τον Μαιο (που έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες) αρνείται να την καθορίσει. Ψιχια θα είναι.

Δεν τόλμησε να αναθεωρήσει την βιαστική (κι εξυπηρετική για φιλικά του συμφέροντα) πλήρη απολιγνιτοποίηση. Έτσι ενίσχυσε — κατά την εκτίμηση μου με πρόθεση — την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο. Αποτέλεσμα: Δυσθεώρητοι λογαριασμοί ενέργειας που δεν τους εξουδετερώνουν ψίχουλα επιδότησης.
Στο “θα” — με προοπτική Απριλίου και μόνο για 30% του πληθυσμού — και η ενίσχυση-ασπιρινούλα για τα καύσιμα κίνησης. Στο μεταξύ οι τιμές στην αντλία συνεχίζοπυν την απογειωση τους. Ενώ η δήθεν πρόθεση για φορολόγηση με 90% ( προσοχή: τη λέξη φορολόγηση την αποφεύγει ο Μητδσοτακης!) των υπερκερδών μαλλον θα παραμείνει πρόθεση. Παραπειστικό τρικ φαίνεται πως είναι.

Και φτάνουμε στο πιο οξύ πρόβλημα: Τις τιμές και τις ελλείψεις στα σούπερ-μαρκετ. Εκεί που το πρόβλημα αγγίζει την πιο καυτή καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Πάλι “θα”, συσκέψεις με υπουργούς που δεν ξέρουν τη τύφλα τους, δήθεν μέτρα…και το πρόβλημα επιμένει.

Να μου το θυμηθείτε: Σε λίγο θα είμαστε με δελτίο για προϊόντα πρώτης ανάγκης που πολλοί (κυρίως τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας) δεν θα μπορούν να αγοράσουν γιατί δεν θα επαρκούν οι μισθοί πείνας με τους οποίους η κυβέρνηση έχει τη ψευδαίσθηση ότι αντιμετωπίζει την ανεργία».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.