Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Όταν χάνεις την επαφή με την κοινωνία…

Ξέρετε πότε μια κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή; Πότε μια κυβέρνηση παίρνει την κάτω βόλτα, με κίνδυνο να χάσει τις εκλογές;

Ξέρετε πότε μια κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει γυρισμό από μια κακή κατάσταση; Όταν βασικά στελέχη της έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία.

Διότι μπορεί ένα κόμμα να συνεχίσει να κυβερνά για διάφορους λόγους. Όμως, όταν είναι απαξιωμένο στην κοινωνία αυτό το κόμμα το μόνο που κάνει είναι κακό στην πατρίδα.

Και το λέμε αυτό για τη Νέα Δημοκρατία διότι βρίσκεται πλέον εκτός κοινωνικής πραγματικότητας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ούτε 2.5 χρόνια δεν έχουν περάσει από τη νίκη στις εκλογές και γίνεται όλο και πιο φανερή η πλήρης «διάρρηξη» του κόμματος με την κοινωνία.

Ένα κόμμα λαϊκό, αυθεντικό, βγαλμένο από τις ρίζες των νοικοκυραίων, των ανθρώπων της προκοπής, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, έχει καταντήσει πλέον σκιά του εαυτού του. Και είναι σίγουρο ότι θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πολιτικό κενό το οποίο δυστυχώς μπορεί να το γεμίζουν ακραίες λαϊκίστικες ομάδες, σαν κι αυτές που έκαναν τον Τσίπρα πρωθυπουργό το 2015.

Αν διαβάσετε ή ακούσετε τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ή δείτε τις κινήσεις που κάνουν, θα καταλάβετε την έλλειψη κοινωνικής ενσυναίσθησης που περιβάλλει το Μαξίμου και πολλούς υπουργούς.

Κι όταν υπουργοί ή και βουλευτές διστάζουν να πάνε στην εκλογική τους περιφέρεια γιατί δεν αντέχουν να ακούνε τα δικαιολογημένα παράπονα των πολιτών, τότε είναι σίγουρο ότι αυτό το κόμμα έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Δεν είναι τα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τα οποία γελάνε στη Νέα Δημοκρατία αφού τα λεγόμενα χαρακτηρίζουν και τον άνδρα που τα είπε.

Είναι και όσα έχουν πει κατά καιρούς κι άλλα στελέχη, με πρώτο και καλύτερο τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον Θόδωρο Σκυλακάκη.

Γιατί όταν λες ότι βενζίνη δε βάζουν οι φτωχοί και οι υψηλές τιμές πλήττουν τους πλούσιους, δείχνει πολιτική… αφασία.

Όταν λες: ότι οι πολίτες δεν καταναλώνουν προϊόντα και βενζίνη… για «ψυχολογικούς λόγους», ε, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Και το πρόβλημα είναι ότι έχεις χάσει την επαφή με την κοινωνία.

Ό,τι παθαίνουν όλοι οι κυβερνώντες, δηλαδή τον ιδρυματισμό του Μαξίμου, το έχει πάθει και η κυβέρνηση των «αρίστων».

Και όποιος ξέρει από επαρχία, όποιος έχει συγγενείς και φίλους στα χωριά ή και στα λαϊκά στρώματα της Αθήνας, καταλαβαίνει τι λέμε.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές το μόνο που κάνουν πλέον είναι ρουσφέτια στους «πελάτες» τους. Καμιά παραγωγή πολιτικής, κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για το πώς θα ξεπεράσουμε τις απανωτές κρίσεις.

Και το κυριότερο: Τα στελέχη της ΝΔ δεν «ακούνε» τους πολίτες που διαμαρτύρονται.

Η έλλειψη κοινωνικής ενσυναίσθησης, να καταλαβαίνεις δηλαδή αν η κοινωνία «βράζει» και τι θέλει πέρα από ρουσφέτια, είναι η μεγάλη πληγή της Νέας Δημοκρατίας πλέον.

Και η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα κόμμα που θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι νοικοκυραίοι. Γιατί όταν τους λες «θα σας δώσουμε 40 ευρώ για τρεις μήνες για τη βενζίνη και να είστε και ευχαριστημένοι» ε, τότε δεν υπάρχει σωτηρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα άλλοθι. Διαχειρίζεται πολλαπλές κρίσεις από την πρώτη ημέρα. Αυτό, όμως δεν είναι και άλλοθι της απομάκρυνσής του από το λαό. Και αυτόν που τον ψήφισε και όποιον δεν τον ψήφισε. Οι μόνες περιοδείες που κάνει ο πρωθυπουργός είναι τα… τριήμερα της χαλάρωσής του με τη Μαρέβα. Ή κάποιες ελεγχόμενες από το κομματικό επιτελείο επισκέψεις, όπως πρόσφατα στη Σύρο.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Η ΝΔ χάνει τη λαϊκότητά της (όχι το λαϊκισμό της). Χάνει τον κόσμο που τη στήριξε, χάνει τις οικογένειες που θέλουν να προκόψουν σε ένα περιβάλλον καθαρό.

Χάνει τα νέα παιδιά που σηκώθηκαν κι έφυγαν στα χρόνια του Τσίπρα και που πίστεψαν ότι με τον Μητσοτάκη κάτι θα άλλαζε.

Χάνει τους ανθρώπους του μόχθου, αλλά και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τους μικρομεσαίους, από τον φούρναρη και τον τσαγκάρη μέχρι τον επιχειρηματία που έχει μια μικρή βιοτεχνία και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα.

Και τους χάνει όλους αυτούς επειδή δεν τους νιώθει. Επειδή η αλαζονεία της εξουσίας έχει τυφλώσει τα στελέχη της.

Και κάθε φορά που ένας Πολάκης βγαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα, στη ΝΔ βγαίνει ένας Άδωνις ή ένας Σκυλακάκης ή ένας Πέτσας και χάνει και αυτή.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.