Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καταγγελία του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου για εκπομπή στο Mega: «Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία»

Σε καταγγελία κατά του δημοσιογράφου του Mega Ιορδάνη Χασαπόπουλου προχώρησε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με αφορμή την άρνηση, όπως σημειώνει, του παρουσιαστή για παρέμβαση στη συζήτηση με καλεσμένο το μουσικό Μάνο Επιτροπάκη

Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ο δημοσιογράφος «έδωσε βήμα στο μουσικό Μάνο Επιτροπάκη αλλά συγχρόνως αρνήθηκε να βγάλει εκπροσώπους του Σωματείου μας και του Σωματείου των εργαζομένων στη Λυρική, που ήθελαν να απαντήσουν στις συκοφαντίες και τα ψέματα που έλεγε ο καλεσμένος του».

Μάλιστα καταγγέλλει ότι ο μουσικός Μάνος Επιτροπάκης «παρουσίασε ότι οι μουσικοί αρνούνται να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Παρουσίασε τους μουσικούς και χορωδούς σαν άβουλα όντα που δέχονται τρομοκρατία από τους συνδικαλιστές τους, ενώ ανέφερε ως αυτονόητο, να μην έχουν λόγο για το τι θα παίξουν. Απέκρυψε ότι οι μουσικοί επέλεξαν να κάνουν ενός λεπτού σιγή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους, για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας τους σαν φίλους του Πούτιν».

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι «ενημερώνουμε τον κ. Χασαπόπουλο ότι στις Ελληνικές Ορχήστρες μουσικοί από την Ουκρανία και τη Ρωσία συμβιώνουν, δεκαετίες, χωρίς εθνικιστικές αντιπαραθέσεις».

«Όποιος είναι με την Ελευθερία, Δημοκρατία και την Ειρήνη, οφείλει να καταδικάσει από τη μια τη Ρωσική εισβολή και από την άλλη να καταδικάσει τις απαγορεύσεις των Ρώσων δημιουργών και Καλλιτεχνών» προσθέτουν.

Τέλος υπογραμμίζει πως «οι υπεύθυνοι της εκπομπής ότι δεν μπορούν να παρουσιάζουν την άποψη του ενός που μειοψήφησε και να αποκρύπτουν και να διαστρεβλώνουν την άποψη των 100. Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.