Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κανονικά δρομολόγια σήμερα ο σιδηρόδρομος

Κανονικά θα εκτελεστούν αύριο Τρίτη τα σιδηροδρομικά δρομολόγια με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς ανεστάλη η στάση εργασίας, την οποία είχαν προκηρύξει οι μηχανοδηγοί.

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) προχώρησε στην αναστολή της κινητοποίησης ύστερα από τη συνάντηση στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου στον ΟΜΕΔ, με την  Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσία  του Δ/ντος Συμβούλου κ. Μ. Capotorto. Στη συνάντηση – όπως ενημέρωσε η Ενωση –  συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των επιβατών, «καθημερινότητας που δυσχεραίνει κατά την άποψη μας  η απαράδεκτη κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής απόρρια της  υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΟΣΕ».

 

Οι μηχανοδηγοί καταγγέλλουν για ακόμα μία φορά την έλλειψη διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και μεταφορών: «Θέτουμε στην κρίση του επιβατικού κοινού, την διαρκή άρνηση της πολιτικής ηγεσίας για διάλογο για την ουσιαστική αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων στην σιδηροδρομική υποδομή, αποδέκτης των οποίων είναι κατά κύριο λόγο οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι.

 

Η προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών για την υφιστάμενη κατάσταση δεν θα βρεί σύμμαχο το Σωματείο μας, που αγωνίζεται διαχρονικά για ένα σύγχρονο ασφαλή και φιλικό-αξιόπιστο για  τον επιβάτη σιδηρόδρομο. Σε αυτήν την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», καταλήγουν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.