Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καιρός: Έρχεται Αφρικανική σκόνη και 30 βαθμοί κελσίου

Η αφρικανική σκόνη είναι ήδη αισθητή στην ατμόσφαιρα και δεν φαίνεται πως θα μας εγκαταλείψει ούτε μέσα στη νέα εβδομάδα. Μάλιστα, αύριο (28/3) αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όμως τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές θα θυμίζει… καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο θα ανεβάσει τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, με την κορύφωση να έρχεται την Πέμπτη – Παρασκευή με θερμοκρασίες 27-30 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η ανάρτηση του έμπειρου προγνώστη καιρού της ΕΡΤ στο Facebook:

«Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα μας η κορύφωση της οποίας θα πρέπει να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που θα μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως. Αυτή η ροή αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, η κορύφωση επίσης της οποίας θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή, οπου δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν μέγιστες θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά κοντά στους 27-28 και στη βόρεια Κρήτη στους 28-29 και πιθανώς στους 30 βαθμούς Κελσίου παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Λεπτομέρειες και για την προοπτική αξιόλογων βροχών στα βορειοδυτικά και βόρεια καθώς και για την κατά τόπους σημαντική ενίσχυση των ανέμων προς τα τέλης της εβδομάδας, στα αναλυτικά δελτιά καιρού της ΕΡΤ3».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.