Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων στο πλοίο Euroferry Olympia, που έπιασε φωτιά κοντά στη Κέρκυρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Μάλιστα, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των ερευνών είναι μέχρι στιγμής αρνητικά, ενώ από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες ώρες 14 φορτηγά οχήματα.

Ακόμη, τα οχήματα που απομακρύνονται, πριν οδηγηθούν σε συγκεκριμένη εγκατάσταση συσκευασίας αποβλήτων, ελέγχονται εξονυχιστικά από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικό πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η εισαγγελία Κέρκυρας και Μεσολογγίου.

Επίσης τα συνεργείο ναυαγιαίρεσης της MEGATUGS | SALVAGE & TOWAGE έχει προχωρήσει σε απάντληση τουλάχιστον 600 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του ενώ ρίψεις νερού γίνονται εξωτερικά για τη μείωση του θερμικού φορτίου.

Έτσι, όταν θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων φορτηγών και των οχημάτων από το εσωτερικό του πλοίου αναμένεται να γίνει και η απάντληση των περίπου 700 τόνων καυσίμων του πλοίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.