Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δελτίο στα καύσιμα: Πώς θα δοθεί η «έκπτωση» σε βενζίνη – πετρέλαιο

Με τη μορφή προπληρωμένης ψηφιακής κάρτας τύπου «Freedom Pass» θα προχωρήσει η επιδότηση καυσίμων, βενζίνης και πετρελαίου. Το νέο πλαίσιο για την «ελάφρυνση» της τιμής των καυσίμων προβλέπει επιδότηση 22 λεπτών του ευρώ για την ηπειρωτική χώρα, και 27 λεπτών για τα νησιά, που αφορά τόσο το πετρέλαιο όσο και τη βενζίνη.
Οι δικαιούχοι και η διάρκεια του προγράμματος Σύμφωνα με την ενημέρωση δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Για τα αυτοκίνητα η επιδότηση καυσίμου θα φτάσει τα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και τα 50 ευρώ για τα νησιά. Για τις μοτοσικλέτες η επιδότηση με την κάρτα καυσίμου θα είναι 30 και 35 ευρώ, αντιστοίχως.

 

Το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο). Ειδικά για τον Απρίλιο θα υπάρξει και μια έξτρα επιδότηση -δηλαδή μείωση- 15 λεπτών του ευρώ στην αντλία, που αφορά μόνο το πετρέλαιο κίνησης (diesel).

Πώς θα χορηγηθεί η επιδότηση

 

H επιδότηση θα χορηγείται με μια προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα καυσίμων, στα πρότυπα του freedom pass.

 

Για να εγκριθεί η επιδότηση καυσίμου, ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης (leasing).

 

H κάρτα καυσίμου θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους πολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

 

Ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι θα ανοίξει «μία πλατφόρμα στο gov.gr στην οποία ο πολίτης θα πρέπει πολύ απλά και εύχρηστα να δηλώσει τον αριθμό του αυτοκινήτου για τον οποίο θα ήθελε να πάρει την επιδότηση καυσίμων». Ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε σε εκείνο το σημείο ότι κάθε πολίτης θα δηλώνει ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα αναμένεται στις αρχές Απριλίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.