Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τέλη Φεβρουαρίου θα πετάξουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι – Οι ανεμβολίαστοι;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε χθες σήμερα για χαλάρωση ή και κατάργηση κάποιων μέτρων, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την τάση που υπάρχει και στην Ευρώπη.

Πλέον αρκετές χώρες έχουν εφαρμόσει το μοντέλο της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, καθώς η Όμικρον δεν δίνει σοβαρές νοσηλείες, κάτι που αναμένεται να κάνει και η Ελλάδα, παρά τους δεκάδες νεκρούς με Covid-19 που καταγράφονται καθημερινά, λόγω της διάλυσης του ΕΣΥ.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει την Τετάρτη, με σαφή εισήγηση από την πλευρά της Κυβέρνησης: εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα πηγαίνουν καλύτερα και οι «σκληροί δείκτες» (διασωληνωμένοι και θάνατοι) παρουσιάζουν αποκλιμάκωση, να αρθούν τα μέτρα που επιβλήθηκαν πριν από τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι, εκτός απροόπτου, από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφουν οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση.

Επιπλέον, η εισήγηση της κυβέρνησης είναι από την ερχόμενη εβδομάδα να δοθεί το «πράσινο φως» για σχολικές εκδρομές, αλλά και να αυξηθεί το ποσοστό των φιλάθλων στα γήπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες Κυβέρνηση και ειδικοί αναμένεται να βρουν μια χρυσή τομή και να συμφωνήσουν σε πληρότητα 50% από 10% που ισχύει σήμερα. Αν και η εισήγηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να καταργηθεί εντελώς ο περιορισμός.

Παράλληλα, ενόψει της τουριστικής περιόδου αναμένεται να καταργηθεί και η υποχρεωτική μασκοφορία στους εξωτερικούς χώρους. Κάτι που θα ισχύσει πιθανότατα από την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, πιθανότατα και από τις 24 του μήνα.

Να τονίζουμε ότι η συγκεκριμένη άρση των μέτρων αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, καθώς οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν.

Πάντως στην κυβέρνηση -ενόψει εκλογών και τουριστικής περιόδου- εξετάζουν την χαλάρωση των μέτρων και για τους ανεμβολίαστους. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνεχίσει να ισχύει, παρόλα αυτά ίσως οι χώροι διασκέδασης, εστίασης, αλλά και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι γίνουν εκ νέου μεικτοί, δηλαδή να μπορούν οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν με rapid test.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.