Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πως η Ρωσία εκμεταλλεύεται την εγκληματική απόφαση Μητσοτάκη να μην απαίτηση κυρώσεις για την Τουρκία

Η πρόσφατη δήλωση Λαβρόφ επιβεβαιώνει πλήρως αυτά για τα οποία προειδοποιούσαμε εδώ και μήνες: Σήμερα η Ρωσία επικαλείται το προηγούμενο της εισβολής στην Κύπρο και την ανοχή της Διεθνούς Κοινότητας και της ΕΕ έναντι Τουρκίας για να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία!

«Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.  Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Έθνη.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σήμερα παριστάνει τον ρωσοφάγο, είναι αυτός που με την Εγκληματική, ανεξήγητη, αδιανόητη απόφαση του, δεν απαίτησε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την ευθεία απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας και των νέο Αττίλα που διέπραξε στα Βαρώσια. Όταν μάλιστα πριν από τις συνόδους κορυφής, προειδοποιούσε ότι θα επιβληθούν στην Τουρκία κυρώσεις που θα δαγκώνουν!

Είναι επίσης ο ίδιος που δεν απαίτησε κυρώσεις αμέσως μετά την σύναψη του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης. Αντίθετα, επέτρεψε την ανάρτηση του στον ΟΗΕ, με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργούνται τετελεσμένα που τα χρησιμοποιεί η Ρωσία, αλλά σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσει και η Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας.

Και όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τα εγκληματικά του λάθη, προαναγγέλλοντας με θέρμη κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όταν ο ίδιος άνοιξε την κερκόπορτα για την ίδια την Ευρώπη, επιτρέποντας στην Τουρκία να διαπράττει εγκλήματα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, χωρίς καμία συνέπεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυστυχώς θα πρέπει να απολογηθεί και σύντομα στον ελληνικό λαό. Διότι γνώριζε πολύ καλά πως αυτό που έκανε ήταν ένα εγκληματικό λάθος. Ένα εγκληματικό λάθος για το οποίο μάλιστα είχε προειδοποιήσει έγκαιρα ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόσο στα βιβλία του (Μελέτη για τα Εθνικά Θέματα και για το Κυπριακό Ζήτημα, 2022, σελ.215)  όσο και στην ομιλία του στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στη Λευκωσία, στο Μνημόσυνο Μακαρίου στις 19.1.2017 – όπου είχε πει τα ακόλουθα:

«Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, επιβάλλεται και εκ του ότι οιαδήποτε διαφορετική εκδοχή αφενός θα έθετε εν αμφιβόλω την ομαλή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Διεθνούς Κοινότητας, κυρίως δε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.  Και, αφετέρου, θα οδηγούσε στην διαμόρφωση ενός εξαιρετικά αρνητικού προηγουμένου για την Διεθνή Κοινότητα.  Πολύ δε περισσότερο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως ως προς την πληρότητα της κυριαρχίας των κρατών-μελών της κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.»

Σήμερα επιβεβαιώνεται. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας διέπραξαν ένα μέγιστο εθνικό ολίσθημα. Μακάρι να μην αποδειχτεί ολέθριο για την πατρίδα μας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.