Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις ενώ τα κανόνια θερίζουν

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία ενώ σήμερα θα γίνει η πρώτη προσπάθεια να υπάρξει μία κάποια αποκλιμάκωση στη συνάντηση που θα έχουν οι αντιπροσωπείες Ρωσίας-Ουκρανίας σε ουδέτερο έδαφος στη Λευκορωσία.

Στις 8 το πρωί, στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας κοντά στον ποταμό Πρίπιατ, αναμένεται να ξεκινήσουν στιςοι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών. Την ίδια στιγμή με εκρήξεις ξύπνησαν το Κίεβο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, αλλά και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Χαρκίβ, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.σύμβουλος δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν εν μέρει να κινούνται από τα βορειοδυτικά του Κιέβου προς το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες

Ο ουκρανικός στρατός απέκρουσε χθες χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις, κατά τον ίδιο.

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί παράλληλα να μπει στο κέντρο της Χαρκίβ, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο σύμβουλος της προεδρίας, ενώ 11 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανοικτά της Οδησσού, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στη Μαριούπολη (νότια) δεν αναφέρονται προβλήματα, ωστόσο η Μπερντιάνσκ καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα, συμπλήρωσε.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε εξάλλου πως το Σαββατοκύριακο εντάχθηκαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού κάπου 100.000 έφεδροι.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.