Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μετεωρολόγος εκθέτει τον πρωθυπουργό – “Δεν είμαστε Θεοί οι μετεωρολόγοι”

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και όταν η κουβέντα πήγε στην πρόσφατη κακοκαιρία και στις δικαιολογίες της κυβέρνησης… ξέσπασε. 

Η Χ.Σούζη είπε: 

«Είπαμε ότι θα χιονίσει από το πρωί που από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα είναι εντονότερες. Ακόμα και η ΕΜΥ έτσι το έγραφε. Με την χιονόπτωση δεν παίζεις. Μπορεί μέσα σε 10 λεπτά να το έχει στρώσει παντού. Η πρόγνωση για την κακοκαιρία και το χιόνι ήταν σωστή. Την Κυριακή το απόγευμα φαινόταν πως θα είχε χιόνια από το πρωί της Δευτέρας. Πώς εγώ είχα ενημερώσει τον ΣΚΑΪ από την προηγούμενη μέρα και είχε στείλει τα συνεργεία στις 7 το πρωί, στις 8:30 το πρωί και από τις 9:30 – 10 που; Γιατί τους είχαν ενημερώσει όλους;

Τσαντίστηκα που μας έριξαν ευθύνες. Δεν πετυχαίνουμε πάντα. Δεν είμαστε Θεοί οι μετεωρολόγοι. Μικρά λάθη μπορεί να κάνεις. Κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Συνήθως την “πατάμε” στην πρόγνωση για την Αττική γιατί είναι η πιο δύσκολη.

Όχι, για το αν θα βρέξει αλλά για το πότε. Κι εκεί μας παίρνουν από τη μούρη. Αλλά στη συγκεκριμένη κακοκαιρία ήταν πολύ βαθύ το χαμηλό, φαινόταν από τρεις τέσσερις μέρες πώς θα έρθει. Δεν φαινόταν η τελική του θέση, που παίζει ρόλο.

 

Αλλά ότι θα ήταν τόσο βαθύ, ότι ρίξει θα είναι χιόνι, ότι θα κρατήσει σχεδόν δυο ημέρες, φαινόταν από την αρχή. Εκεί τσαντίστηκα. Τα λέγαμε όλοι σχεδόν από την αρχή της εβδομάδας. Δεν υπήρχε μετεωρολόγος που να λέει κάτι άλλο! Ορίστε… Με σύγχυσες πάλι».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.