Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τελειωμό δεν έχουν τα μέτρα και οι απαγορεύσεις

Παράταση των μέτρων που θα μείνουν ως έχουν τουλάχιστον έως την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, οπότε και λήγει και η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση και θα λογίζονται πλέον ως ανεμβολίαστοι.

Οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι πολύ ψηλά για να δικαιολογηθεί κάποιου είδους χαλάρωση στους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες του 2021.

Μουδιασμένοι οι πολίτες αλλά και οι επιστήμονες βλέπουν να χάνεται καθημερινά πολλοί συνάνθρωποί μας από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα και οι εμβολιασμοί δεν έχουν την δυναμική που είχαν το προηγούμενο διάστημα. Οι επιστήμονες στην χθεσινή τους συνεδρίαση όπου έκαναν την αποτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια απέναντι στον μεγάλο αριθμό νεκρών σε ημερήσια βάση αλλά και των διασωληνωμένων. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη και ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία ακόμα μεγαλύτερη, καθώς κυρίως οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν από την Δέλτα την οποία η μετάλλαξη Όμικρον δεν έχει καταφέρει να περιορίσει όσο φαντάζονταν.

Η νοσηρότητα του ιού είναι πολύ μεγάλη και αυτό σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή οφείλεται στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, στις δυνατότητες του συστήματος υγείας αλλά και στο γεγονός ότι οι νοσούντες φτάνουν αργά στο νοσοκομείο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.