Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Rafale: Τα πρώτα υπερσύγχρονα μαχητικά θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

Στην Ελλάδα προσγειώνονται σήμερα, Τετάρτη, τα πρώτα γαλλικής κατασκευής Rafale που θα ενισχύσουν την Πολεμική Αεροπορία.
Τα πρώτα από τα υπερσύγχρονα μαχητικά την ΠΑ θα φτάσουν στην Τανάγρα ενώ θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.

Είναι τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που φτάνουν στην Ελλάδα και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θα τα υποδεχτεί στη 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα. Τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από τη βάση Istres στη νότια Γαλλία.

Πτήση στην Ακρόπολη

 

Αμέσως όταν εισέλθουν τα Rafale στο FIR Αθηνών, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Νωρίτερα, τα 6 Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.Στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.