Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δεξιάς παράταξης;

Η Νέα Δημοκρατία ήταν ανέκαθεν ένα κόμμα που στήριζε τον λαό. Ένα κόμμα των φτωχών, των νοικοκυραίων, αυτών που δουλεύουν και το τελευταίο ευρώ που βγάζουν. Κι αυτών που με τη σκληρή δουλειά τους διαπρέπουν, γίνονται καλύτεροι, ξεφεύγουν από τη μιζέρια και τη φτώχεια.

Ένα κόμμα που σεβόταν και το τελευταίο ευρώ που έβγαζε ο καθένας πολίτης με τον κόπο του. Και που έβρισκε πάντα λύσεις προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο κάθε Έλληνας.

Κι όμως, τώρα έχουμε το μεταλλαγμένο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Σκέρτσου, του Γεραπετρίτη, του Θεοδωρικάκου και των λοιπών «ορφανών» του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με κάτι απίθανους τύπους της ΝΔ.

Ένα κόμμα που δε θυμίζει σε τίποτε το ένδοξο παρελθόν, ακόμη και το πρόσφατο με την πρωθυπουργία Σαμαρά όπου η καθημερινή προσπάθεια ήταν να μη χρεοκοπήσει η χώρα, να μη χάσουν το βιος τους οι πολλοί.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμιά σχέση, και το βλέπουμε με τη διαχείριση της πανδημίας. Η υπόθεση του μοριακού τεστ, των ουρών στα φαρμακεία και τα νοσοκομεία, της απαξιωτικής συμπεριφοράς υπουργών, αλλά και της αδιαφορίας που επιδεικνύουν ορισμένα στελέχη στα βάσανα του κόσμου, δείχνουν ότι η μετάλλαξη έχει ολοκληρωθεί.

Όταν τσακώνονται υπουργοί για το ποια θα είναι η τιμή του PCR που πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του, τι να πει κανείς.

«Να πάτε να το κάνετε δωρεάν», μας κουνάνε κάποιοι το δάκτυλο. Και πας να το κάνεις σε ατέλειωτες ουρές, όπου κινδυνεύεις να κολλήσεις τον ιό, χάνεις τη δουλειά σου, ταλαιπωρείσαι χωρίς κανένα λόγο.

Πας στον ιδιωτικό τομέα; 60 ευρώ, τώρα 47 ενώ το κόστος είναι πολύ μικρότερο. Και γιατί να μην το πληρώσει το κάθε ασφαλιστικό ταμείο; Γιατί ένας μεροκαματιάρης οικογενειάρχης να έχει την επιλογή της ατέλειωτης ουράς ή του 50άρικου σε κάποιο ιδιωτικό φορέα;

Κανείς από τη ΝΔ δε σκέφτηκε ότι επικοινωνιακά και ουσιαστικά αυτό το πράγμα κάνει ζημιά στο κόμμα;

Αμ η υπόθεση του Παίδων Πεντέλης; Ποιος ανόητος σκέφτηκε ότι εν μέσω έξαρσης της πανδημίας πρέπει το νοσοκομείο να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο και να μη δέχεται άλλα παιδιά;

Ούτε αυτό το σκέφτηκαν οι φωστήρες της ΝΔ εκεί στο Μαξίμου ή τουλάχιστον στην Πειραιώς;

Δε σκέφτηκαν ότι η ανοσία της αγέλης ή η ανοησία των σχολείων κάνει κακό στην εικόνα της κυβέρνησης που δήθεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες;

Τι έκαναν επί 2 χρόνια για τις αίθουσες των 28 και 30 παιδιών;

Τι έκαναν με τα σχολεία – παγίδες; Με τους εκπαιδευτικούς που πάντα είναι λιγότεροι;

Τι έκαναν άραγε όταν όλοι φώναζαν ότι κάτι πρέπει να γίνει για την προστασία των παιδιών ώστε να μη μεταφέρουν τον ιό;

Και τι έκαναν για το απίστευτο μπάχαλο των επιστημόνων που άλλα λένε τη μια μέρα κι άλλα την άλλη; Που έχουν τρελάνει τον κόσμο και έχουν αυξήσει τους αρνητές;

Ακόμη και η περίφημη «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό που θα σώσει ήταν μια ακόμη επικοινωνιακή αποτυχία της κυβέρνησης. Γιατί όταν ονομάζεις «Ελευθερία» το πρόγραμμα, ότι δηλαδή όποιος εμβολιάζεται θα είναι πιο ελεύθερος από τους ανεμβολίαστους και τώρα βλέπουμε τι γίνεται, δεν είναι αποτυχημένη η προσπάθεια πειθούς των πολιτών;

Αυτό που βλέπουμε πραγματικά είναι μια κακή προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει στον τρόμο της πανδημίας. Και μια κακή διαχείριση από δήθεν καλούς διαχειριστές και μάνατζερ στην κυβέρνηση – επιχείρηση του Κ. Μητσοτάκη.

Το πρόβλημα θα ενταθεί όσο περνά ο καιρός. Η ακρίβεια λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια δεν είναι παροδικό φαινόμενο. Δε μας έλεγαν ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα κρατήσει η κατάσταση αυτή και μετά θα υπάρξει εξομάλυνση;

Τότε γιατί έσπευσε κακήν κακώς να αναγγείλει επιδοτήσεις 400 εκατ. ευρώ ο Μητσοτάκης;

Και πώς θα διαχειριστούν το γεγονός ότι έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων στα σούπερ μάρκετ; Δηλαδή στη μεσαία τάξη, στους νοικοκυραίους;

Δεν είναι καθόλου τυχαία τα δημοσιεύματα για πολιτικές εξελίξεις το 2022. Ούτε τυχαίο είναι ότι κάποιοι μιλάνε ήδη για τριπλές, όχι απλά διπλές εκλογές.

Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα να αναστήσει τον «πεθαμένο» Αλέξη Τσίπρα και ο Τσίπρας να κρατήσει ζωντανό τον Μητσοτάκη.

Πρόκειται για ανησυχητικό φαινόμενο να βλέπεις τα μεγάλα κόμματα να βολοδέρνουν ενώ η κρίση σοβεί.

Θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Ίσως νωρίτερα απ’ ό,τι περιμένουμε. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα αντέξει η ΝΔ, όχι την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την οργή της κοινωνίας.

Και θα μείνει ως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δεξιάς παράταξης, αν η ΝΔ του Μητσοτάκη εκτός του μεταλλαγμένου κόμματος κληροδοτήσει στη χώρα και έναν τελειωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.