Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κορονοχρέη: Πότε θα αρχίσει η εξόφλησή τους

Παράταση στη διαδικασία για τα κορονοχρέη αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η προσέλευση για ρύθμιση είναι κάτι παραπάνω από… απογοητευτική. Μόλις και μετά βίας 50.000 οφειλέτες από τους σχεδόν 830.000 υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων και με την προθεσμία να λήγει την ερχόμενη Τετάρτη η παράταση αποδείχτηκε τελικά μονόδρομος.

 

Όσοι σπεύσουν πάντως να διευθετήσουν τα «κορονοχρέη» τους το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γνωρίζουν πως η υποβολή της αίτησης θα πρέπει να συνοδευτεί με καταβολή της πρώτης δόσης μέσα σε τρεις ημέρες από την αίτηση για ρύθμιση.

Καλό θα είναι ακόμη να γνωρίζουν ότι χάνουν την ρύθμιση εάν δεν εξοφλήσουν δύο δόσεις, ενώ ενεργοποιείται μηνιαία προσαύξηση 5% στην περίπτωση καθυστέρησης δόσης.

Πότε θα αρχίσει να εξοφλείται η ρύθμιση για τα «κορονοχρέη»

Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει λοιπόν 1 μήνα παράταση στην υποβολή των αιτήσεων και την εξόφληση της πρώτης δόσης της ρύθμισης:

Με τα όσα ίσχυαν οι οφειλές που «πάγωσαν» την περίοδο των σκληρών περιοριστικών μέτρων θα έπρεπε να αρχίσουν να αποπληρώνονται σε 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις με την πρώτη να εξοφλείται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στην ρύθμιση έληγε στις 26 Ιανουαρίου.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.