Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η «κοροϊδία της αγέλης», το επίσημο κυβερνητικό δόγμα -και- για τους επόμενους μήνες

Ενώ, εν μέσω επέλασης της «Όμικρον», ανοίγουν τα σχολεία, κάτι που θα σημάνει μαζική διασπορά του ιού, η κυβέρνηση συνεχίζει να απειλεί ότι θα κόψει το κατοστάρικο στους ανεμβολίαστους άνω των εξήντα. Θα τολμήσει να το κάνει;

Είναι οφθαλμοφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εφαρμόσει την πολιτική της «ανοσίας της αγέλης» για τους επόμενους μήνες. Ενδεχομένως, έναν – δύο ή και παραπάνω, προσδοκώντας ότι κάπου εκεί θα τελειώσει η πανδημία, αφού θα έχει εξασθενήσει ακόμα περισσότερο ο κορονοϊός και δεν θα σκοτώνει όπως τώρα.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι, εν μέσω της επέλασης της μετάλλαξης, «Όμικρον», αποφασίζει να ανοίξει τα σχολεία, να πηγαίνουν στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι, να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης, και γενικότερα να μην κλείσει τίποτα, με εξαίρεση το καθεστώς της ημι-καραντίνας (ουσιαστικά, καραντίνας) στην εστίαση.

Κι’ όμως, την ίδια στιγμή συνεχίζει να απειλεί τους άνω των εξήντα που δεν έχουν εμβολιαστεί με παρακράτηση εκατό ευρώ το μήνα, εάν δεν κάνουν το εμβόλιο.

Τα δύο αυτά σημεία, η κυβερνητική πολιτική των «ανοικτών θυρών» και το μέτρο του κατοστάρικου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση το ένα με το άλλο.

Εάν δεν πρόκειται για ένα ακόμα αλαλούμ των γνωστών αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών πολιτικών, εύλογα γεννάται το ερώτημα: Τη στιγμή που, με το «πράσινο φως» της κυβέρνησης (λόγω ανοίγματος σχολείων, κ.λ.π.), θα γίνει μαζική διασπορά της μετάλλαξης, «Όμικρον», θα τολμήσουν οι «αρμόδιοι» να εφαρμόσουν την τιμωρία της περικοπής των εκατό ευρώ;

Με ποιο επιχείρημα, άραγε, θα πείσουν γι’ αυτόν τον παραλογισμό; Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με διαρροές στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση, μπροστά στο εκλογικό κόστος που πιθανώς θα έχει η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, θα το επανεξετάσει. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

Όπως και να’ χει, η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της «κοροϊδίας της αγέλης» διογκούται συνεχώς. Και όχι μόνο τώρα, αλλά δύο χρόνια τώρα. Πόσο μάλλον, που σήμερα ξεχειλίζει το ποτήρι με την ολοφάνερη κοροϊδία του δήθεν πλαφόν στις τιμές των μοριακών τεστ, που, τελικώς, αποδεικνύεται ότι είναι διπλάσιες από αυτές, για παράδειγμα, της Κύπρου.

Επειδή μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια, πληρώνουμε τα μοριακά τεστ πιο ακριβά από την Κύπρο

Ως όλα δείχνουν, η «λογική» της κυβέρνησης είναι η εξής:

1. Η υπόθεση του κορονοϊού είναι θέμα μερικών μηνών ακόμα.

2. Η «Όμικρον» διασπείρεται θεαματικά γρήγορα, αλλά δεν προκαλεί τόσους θανάτους. Άρα, δεν χρειάζονται ΜΕΘ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ με τη «Δέλτα» υπήρχαν μερικές χιλιάδες κρούσματα, αλλά πολλοί νεκροί (ξεπέρασαν τους εκατό ημερησίως), τώρα τα κρούσματα είναι δεκάδες χιλιάδες, αλλά οι νεκροί μειώνονται.

Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας για τους κυβερνητικούς «αρμοδίους», οι οποίοι, βέβαια, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πάνω από 20.000 νεκροί, κάποιοι εκ των οποίων θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Νεκροί, αρκετοί από τους οποίους ήταν χρονίως νοσούντες και δεν βρήκαν την απαραίτητη περίθαλψη στα νοσοκομεία.

3. Η «Όμικρον» θα κυριαρχήσει επί της «Δέλτα». Ήδη, το 60%-70% των κρουσμάτων είναι «Όμικρον». Βέβαια, οι κυβερνητικοί «ειδικοί» δεν διευκρινίζουν εάν και πόσο επηρεάζει η «Όμικρον» τις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι οι περισσότεροι θάνατοι σήμερα εξακολουθούν να οφείλονται στη μετάλλαξη, «Δέλτα».

Και στο βάθος εκλογές;

Με βάση αυτό το «καλό σενάριο», ως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την «ανοσία της αγέλης». Μια ψυχή που’ ναι να βγει, ας βγει μια ώρα αρχύτερα. Ας μείνουν, λοιπόν, όλα ανοικτά για να διαδοθεί μια ώρα αρχύτερα η «Όμικρον».

-Μετά, έρχεται Πάσχα, και θα τρέχουμε όλοι ανέμελοι, όπως εξάλλου είναι σήμερα πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες, στους αγρούς να κόβουμε μαργαρίτες και να πιάσουμε τον Μάη.

-Και μετά, ακόμα καλύτερα, καλοκαιράκι, για τα μπάνια του λαού, ο οποίος πάντως μέχρι τότε δεν θα’ χει μείνει με ευρώ στην τσέπη του, αφού θα τα’ χει ξοδέψει όλα στα «πάμφθηνα» τεστ που του προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, τη «βαριά βιομηχανία», τον Τουρισμό, και, κατόπιν -ποιος ξέρει;- ίσως να έλθει η ώρα των εκλογών.

-Και το σημαντικότερο. Στο μεταξύ, πιθανώς να έχουν φτάσει και τα πρώτα δισεκατομμύρια του ευρωπαϊκού ταμείου, τα οποία με τόση προσμονή περιμένουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και η πολιτικο-οικονομική διαπλοκή.

Αυτό, βέβαια, είναι το καλό σενάριο, διότι ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν στο μεταξύ θα εμφανιστεί κάποιο θανατηφόρο κοκτέιλ κορονοϊού, κ.ο.κ. Οι έως τώρα προβλέψεις, πάντως, δείχνουν ότι φέτος πιθανώς ο κορονοϊός θα μας αποχαιρετήσει (επιτέλους).

Αυτός φαίνεται πως είναι ο φοβερός και τρομερός σχεδιασμός της κυβέρνησης, ο οποίος θα διανθισθεί με παραπληροφόρηση, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με εικόνες αντίστοιχες εκείνων του μίνι βαν με τα πρώτα εμβόλια στα βόρεια σύνορα, αυτή τη φορά με παραλαβές του νέου χαπιού κατά του κορονοϊού, με δηλώσεις ότι «ξανα-έρχεται η ανάπτυξη» στην Ελλάδα, με τα νέα «καλύτερα» εμβόλια που εν τω μεταξύ θα έχουν εφευρεθεί, κ.ο.κ.

Καλού κακού, πάντως, μέχρι να γίνει το «όνειρο» της κυβέρνησης πραγματικότητα, ας βρίσκονται σε επαγρύπνηση οι πολίτες, και ας τηρούν τα μέτρα προστασίας, διότι με τόσο καλή οργάνωση και σχέδιο που έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, πολλά «καλά» μπορούν να μας έβρουν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.